Bakan Çavuşoğlu'ndan Mısır açıklaması: Önümüzdeki günlerde adımlar atılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları zirvesinin ardından Mısır ile Türkiye arasındaki normalleşme sürecinde, gelinen noktayla ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 07.04.2022 16:51 GÜNCELLEME 07.04.2022 18:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi'nin çıkışında basın açıklamasında bulundu. Bakan Çavuşoğlu, açıklamasında Mısır ile Türkiye arasında başlatılan normalleşme süreciyle ilgili gelinen noktayı değerlendirdi.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAZI ADIMLAR ATACAĞIZ"

Dün yayımlanan Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler Kararnamesi'nde Mısır'a büyükelçi atanmamış olması ile ilgili gelen soruya cevap veren Çavuşoğlu, sürecin ne yönde olduğuna ilişkin bilgi verdi.

Normalleşme sürecinin olumlu yönde devam ettiğini belirten Dışişleri Bakanı, önümüzdeki günlerde yeni adımların da atılacağını belirtti. Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Mısır ile ilişkileri normalleştirme konusunda adımlar atıyoruz. Önümüzdeki günlerde de bazı adımlar atacağız. Maslahatgüzar düzeyinde iki ülke birbirini temsil ediyor. Mevcut maslahatgüzarımızın görevi doldu. Yeni bir arkadaşımızı atayacağız. Eğer yarın elçilik açmaya karar verirsek, büyükelçiler de görevlendireceğiz."

TÜRKİYE İLE MISIR'IN NORMALLEŞME SÜRECİ

Türkiye ile Mısır'ın arası, Mısır'da gerçekleştirilen darbe sürecinden bu yana diplomatik olarak açık konumdaydı. Büyükelçilerin çekildiği ülkede Türkiye maslahatgüzar seviyesinde temsil edilirken, son olarak geçtiğimiz aylarda iki ülke, özellikle Doğu Akdeniz'de iş birliği noktasında ilişkileri yeniden gözden geçirme kararı almıştı.

8 yıl aranın ardından doğrudan kurulan ilk temasta olan bu girişimde iki ülke heyetleri, bakan yardımcıları düzeyinde gerçekleştiriliyor. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Türk heyetine başkanlık ederken. Mısır tarafında da yine Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Sanad Loza temsilci olarak bulunuyor.

YORUMLAR 20
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Mısır Devleti yanlızca Sisi'den ibaret değildir , Mısır Devletinin önde gelen bazı yöneticileri , devlet kadroları , kabine üyeleri ile bir yakınlaşma sağlanıp , Doğu Akdeniz , Kıbrıs , Filistin ve Libya konularında ortak bir anlayışa varılabilir .
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    sisi yaşadıkça mısır ile aramız düzelmez
    Cevapla
  • Bir vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık Doğu Akdeniz'de Mısır'a ihtiyacımız yok. Sisi bizim adamımızı öldürttü, Yunanla bize karşı bir oldu. Önce bizden özür dilesinler, ardından biat etsinler.
    Cevapla
  • huseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sisi ile barışılsın bize para lazım
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Mısır'a para ve zenginlik lazım , Asıl Sisi bunu anlamalı ve Türkiye ile anlaşmalıdır , İsrail zengin gaz rezervlerini Mısır üzerinden Avrupa'ya satmayı istemez , Çünkü, Boru hattının güvenliği riske girer . Doğu Akdeniz'den geçirmek istese , Türkiye buna müsade etmez , Üstelik derin denizden geçen boru hattının bakım ve onarımı mümkün olmaz . İsrail'in kazanamayacağı bir projeye , ABD asla müsade etmez . Yani aklın mantığın yolu bir olup , Türkiye ile anlaşmaya mecburiyetleri vardır .
    Cevapla
  • Salim Kürekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün şeytanları dost edindik gaari...
    Cevapla
  • Paol 2 yıl önce Şikayet Et
    Dost değil ulusal çıkar diyelim yeri gelince hoplatmayi biliriz Salim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi