Etiyopya'da kuraklık 1,5 milyon hayvanı telef etti

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinin yayımladığı rapora göre kuraklıktan sadece insanlar değil hayvanlar da etkilendi. Raporda su ve otlak bulamadıkları için 1,5 milyondan fazla besi hayvanının telef olduğu bildirildi.

Etiyopya'da kuraklık 1,5 milyon hayvanı telef etti
Etiyopya'da kuraklık 1,5 milyon hayvanı telef etti
GİRİŞ 07.04.2022 21:51 GÜNCELLEME 07.04.2022 21:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Etiyopya'da etkisinin artıran kuraklığın 1,5 milyondan fazla besi hayvanının telef olmasına yol açtığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinin yayımladığı raporda, kuraklığın sadece Oromiya, Somali, Güney ve Güneybatı eyaletlerinde 8 milyon kişiyi etkilediği ifade edildi.

Su ve otlak bulamadıkları için 1,5 milyondan fazla besi hayvanının telef olduğu aktarılan raporda, yer değiştirme ve gıda sorunundan ötürü okula giden çocukların sayısındaki azalmanın sürdüğü kaydedildi.

Somali eyaletinin Shebelle, Oromiya eyaletinin Doğu Bale bölgesinin ziyaret eden BM insani yardım ekibi, gıda ve gıda dışı yardımların artırılacağı sözünü vererek uluslararası ortaklara kuraklıkla mücadeleyi önceleme çağrısı yaptı.

Afrika kıtasının doğusunda 1980'lerden bu yana görülen en şiddetli kuraklık dalgası yaklaşık 13 milyon kişiyi açlığa mahkum ederken, Kenya, Somali ve Etiyopya'da milyonlarca kişi su ve otlak alan bulmak için evini terk etmek zorunda kalıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    vampir avrupanın eseri bunlar
    Cevapla
  • Gökgöz 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrikayi elbirliği ile sömürmekten baßka ne yaptiniz bir tas çorbaya akşama kadar çalıştıran fransa(eger karınları doyarsa kafaları çalışir ozaman sömürümüz biter bize karşi ayaklanirlar demekten başka)bm de zihniyet bu Fransız zihniyeti
    Cevapla
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bm olarak ne yaptın koca bi hiç (kuraklik icin yardımcı olmadıktan sonra ötsen ne olur sussan ne olur raporlasan ne olur )dukyani kapat BMtabelasini sök işine gücüne bak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?