AB'den Yunanistan'a 3,6 milyar euroluk destek

Yunanistan, Avrupa Birliğinden 3,6 milyar euroluk yeni destek aldı.

AB'den Yunanistan'a 3,6 milyar euroluk destek
AB'den Yunanistan'a 3,6 milyar euroluk destek
GİRİŞ 08.04.2022 21:32 GÜNCELLEME 08.04.2022 21:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, telekonferans aracılığıyla görüştü. Görüşmede, Ukrayna'da yaşanan savaş ve enerji piyasasındaki fiyat artışları ele alındı.

Dombrovskis, "Yunanistan, kendisine verilen ilk hedeflerin tamamını yerine getirdi ve Toparlanma ve Dayanıklılık Fonu çerçevesinde 3,6 milyar euroluk ilk ödemeyi alıyor." diye konuştu.

"AB ülkelerinin üretken dokusunun güçlendirilmesi"

Miçotakis ise Ukrayna'daki savaşın ardından fiyatlarda yaşanan artışa dikkati çekerek, "Avrupa ülkelerindeki hiçbir ulusal bütçe, maalesef Rusya'nın işgalinin ardından enerji piyasasında oluşan patlamanın ağırlığını kaldıramaz." dedi.

AB ülkelerinin üretken dokusunun güçlendirilmesi için AB tarafından önlem alınması gerektiğini belirten Miçotakis, "Salgın sonrası dünya çapında yaşanan fiyat artışları tarafından kuşatılan Avrupalı vatandaşların güçlendirilmesi için de tedbir alınmalı." ifadesini kullandı.

Martta TÜFE'de son 27 yılın en yüksek artışı yaşandı

Yunanistan İstatistik Kurumunun verilerine göre, marttaki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), 2021'in aynı ayına oranla yüzde 8,9 artarak son 27 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Mart ayı Tüketici Fiyat Endeksinin şubata oranla artışı ise yüzde 2,7 oldu.

YORUMLAR 1
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada şuan yaşanan krizler Türkiye için tarihi fırsat. Bizim için ikinci tarihi fırsat Suriyeli ve Afgan mültecileri MİT eşliğinde Adalar Denizindeki çalınmış adalarımıza, Batı Trakya'ya ve Kıbrıs'a demografinin tamamen Müslümanlaştırılması için yerleştirmemiz lazım. AB-D'ye yapılan ticaret olabildiğince minimum seviyeye indirilmeli ki ambargolardan etkilenmeyelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri