Zelenskiy, Rusya'ya karşı 5. paketi de yeterli bulmadı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının sadece Ukrayna'yı değil, tüm Avrupa Birliği'ni birleştirdiğini belirtti.

Zelenskiy, Rusya'ya karşı 5. paketi de yeterli bulmadı
Zelenskiy, Rusya'ya karşı 5. paketi de yeterli bulmadı
GİRİŞ 08.04.2022 22:50 GÜNCELLEME 08.04.2022 22:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Kiev'de yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki diyalog ortamının önemli olduğunu belirten Zelenskiy, "Savaş, tamamen Ukrayna'yı birleştirdi, halkı hükümetle (birleştirdi) ve bu yüzden Ukrayna bu kadar güçlü. Ne yazık ki bu savaş çok sayıda kurban getirdi. Ve bunun etrafında, Ukrayna'yı ve Ukraynalıları korumak için, bu savaş hem Avrupa Birliği'ni hem de dünyayı birleştirdi." dedi.

 UKRAYNA VE AB AYNI DEĞERLERİ PAYLAŞIYOR

Zelenskiy, Ukrayna’ya ve Buça'ya gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı Avrupalı yetkililere teşekkür etti.

Bu ziyaretin Ukrayna ve Avrupa Birliği'nin birlikteliğinin çok güçlü bir işareti olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Bu, birlikte çalışacağımızı teyit ediyor. En önemli şey aynı değerleri paylaşmamız. Ve bunun için savaşıyoruz. Özgürlük için, halkımızın hakları için, seçme hakkı için, savunma hakkı için, özgür bir devlette doğma, büyüme ve uzun yaşama hakkı için.” diye konuştu.

BEŞİNCİ YAPTIRIM PAKETİ YETERLİ DEĞİL

Zelenskiy, Rusya'ya karşı 5. yaptırım paketini kabul etme kararı için Avrupa Komisyonuna teşekkür ederek, "Ursula von der Leyen'e 5. yaptırım paketi için şahsen minnettarım ama bunun yeterli olmadığını düşünüyorum. Onlar (Ruslar) bizden çok şey aldılar. Bizden hem toprakları hem de insanlarımızı aldılar." diye konuştu.

AB'nin Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulayarak kendilerine yardım etmeleri ve bu yaptırımları daha da artırmaları gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, başka bir şekilde Rusya'nın kimseyi dinlemek istemediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ÖFKELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Küçük enişte sende her şeyi yürümek istiyorsun. Seferoğlulları ve Tellioğullarının işine döndü bu iş.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    beter olun beter!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak