İHH'dan Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde ihtiyaç sahiplerine haftanın 6 günü iftar yemeği veriyor.

İHH'dan Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği
İHH'dan Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği
GİRİŞ 12.04.2022 03:40 GÜNCELLEME 12.04.2022 03:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İHH Gazze Temsilcisi Eşref Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de ihtiyaç sahibi aileler ve yetimler için günlük 165 aileye 4'er kişilik iftar yemeği hazırlandığını söyledi.

Yılmaz, iftar yemeklerinin İHH'nın Gazze'de 2016 yılında Mavi Marmara şehitleri anısına açtığı Mavi Marmara Şehitleri Aşevinde pişirildiğini aktardı.

Yemeğin ramazan ayı boyunca haftada 6 gün verileceğini kaydeden Yılmaz, bu faaliyetin, Gazze halkının sıkıntılarını hafifletmek, ihtiyaç sahiplerine yiyecek ulaştırmak için yapıldığını dile getirdi.

Yılmaz, aşevinde ramazan ayı dışında da yıl boyunca ihtiyaç sahipleri ve yetimler için haftanın 6 günü ücretsiz yemek hazırlandığını kaydetti.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer biz bir gün fakir ve düşkün duruma düşersek(allah korusun) bize yardım edeceklere kendi insanına yardım et,başkalarını boşver mi diyeceksin
    Cevapla
  • Mardinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkemizdeki fakirlere yardım edelim
    Cevapla
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    sizlere bir daha yardım etmeyeceğim fitre parası 40 TL neden 10 TL de komisyon alıyorsunuz madem insanlık icin yapıyorsunuz komisyon ücreti ne peki
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun unutulmuşların umudu ihh.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizden.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat