Güney Afrika'da büyük felaket: Ölü sayısı 306'ya çıktı

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında can kaybı 306'ya ulaştı.

Güney Afrika'da büyük felaket: Ölü sayısı 306'ya çıktı
Güney Afrika'da büyük felaket: Ölü sayısı 306'ya çıktı
GİRİŞ 14.04.2022 11:44 GÜNCELLEME 14.04.2022 11:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal eyaletini vuran Sel felaketinin bilançosu giderek ağırlaşıyor. KwaZulu-Natal Kooperatif Yönetim Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre, sel ve toprak kaymaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 306'ya yükseldi.

Son 60 yılın en kötüsü olduğu ifade edilen sel nedeniyle en az 248 okulda büyük hasar meydana geldi. Liman kenti Durban ve çevresinde etkili olan selin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürdürülürken, bazı bölgelerde elektrik, su ve çöp toplama gibi hizmetlerin yeniden başlatıldığı belirtildi.

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, dün köprülerin, işyerlerinin, evlerin ve yolların yıkıldığı bölgeyi ziyaret etmiş, halka yardım sözü vermişti. Meteoroloji servisi ise afet bölgesi ilan edilen KwaZulu-Natal için cuma gününden itibaren daha şiddetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulunmuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin amin
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan Yol karın doyurmaz ama hayat kurtarır . Bizdeki muhalefete duyurulur. Afrikada 230 km yol 5 saatte gidilir yol olmadığı için. Bir afet anında türkiyenin tüm yolları birbirine bağlı anında tüm şehirlerden birbirine kısa sürede geçiş yapabiliyorlar kastamonu, antalya, giresunda bunu defalarca gördük.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi