Almanya Mali'deki askerlerini geri çekebilir

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Mali'ye Rus Wagner paralı askerleriyle iş birliğine son verilmesi çağrısında bulundu. Baerbock, herhangi bir sınırlama getirilmemesi durumunda işbirliğine devam edemeyeceklerini aktardı.

Almanya Mali'deki askerlerini geri çekebilir
Almanya Mali'deki askerlerini geri çekebilir
GİRİŞ 14.04.2022 09:00 GÜNCELLEME 14.04.2022 09:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Mali'de Alman medyasına yaptığı açıklamada Mali'nin Rus aktörlerle yakın çalıştığı sürece ülkesinin Avrupa Birliği'nin Mali'de yürüttüğü Avrupa eğitim misyonu EUTM'ye artık katılamayacağını belirtti.

Baerbock, "Rus güçlerine karşı herhangi bir sınırlama getirilmezse işbirliğine devam edemeyiz." dedi.

Mali hükümetini serbest seçimler düzenlemeye ve demokrasiye geri dönmeye çağıran Baerbock, "Bizim için acilen demokratikleşmeye ve hepsinden önemlisi seçimlere ihtiyacımız olduğu açık" dedi.

MALİ'DEKİ ASKER SAYISI

Almanya'nın 15 bin asker ve polisin görev yaptığı BM istikrar misyonu MINUSMA'da 1100 askeri bulunuyor. Yaklaşık 1000 askerin eğitim verdiği EUTM'de de 300 askeri görev yapıyor.

Her iki misyondaki Alman askerlerinin Mali'deki görev süresi mayıs sonunda bitiyor.

Alman askerlerinin Mali'deki görev süresini uzatılması için Federal Meclis'in onayına ihtiyaç bulunuyor.

AB'nin 11 Nisan'da duyurduğu EUTM Mali ve EUCAP Sahel Mali isimli iki eğitim misyonunu durdurma kararının ardından Almanya'nın da kendi askerlerinin görev süresini uzatmayacağı tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • 432 2 yıl önce Şikayet Et
    tarihte afrika karayipler büyük okyanus ülkeleri hindistan dravidyanlar güneydoğu asya ülkeleri hint okyanusu ülkeleri hiç duyduzmu buralara tarihte avrupalılar beyaz nüfuslarını yerleştirdiler zorla hiç duyduzmu siyahiler beyazlara ırkçılık zulümlüğü etmiş öyle birşey akıllarına bile gelmiyorlar ama siyahilere dünyanın dört bir yanında siyahsın diye edilmeyen alçaklık yok sen yüzün beyaz olsaki ne olur kalbin kapkara belki zifiri asfalt karanlığındanda daha karanlık alçak beyazlar mahşerde göreceksiz siz beyazın asla önemli olmadığını
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!