Reisi: DEAŞ, Afganistan'da ABD ve İsrail adına hareket ediyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Afganistan'da varlık gösteren terör örgütü DEAŞ'ın ABD ve İsrail adına hareket ettiğini öne sürdü.

Reisi: DEAŞ, Afganistan'da ABD ve İsrail adına hareket ediyor
Reisi: DEAŞ, Afganistan'da ABD ve İsrail adına hareket ediyor
GİRİŞ 14.04.2022 22:46 GÜNCELLEME 14.04.2022 22:46

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Afganistan'da faaliyet gösteren terör örgütü DEAŞ'ın İsrail ve ABD adına hareket ettiğini iddia etti.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'i Tahran'da kabul eden Reisi, Tahran ve Bağdat'ın güvenlik ve çıkarlarının iç içe olduğunu söyledi.

Reisei, gerek federal hükümetin gerekse Kürdistan bölgesi tarafından kontrol edilen Irak topraklarından İran'ın ulusal güvenliğine zarar verebilecek herhangi bir varlığa izin verilmemesini beklediklerini söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin de Irak'ın bölgesel ve uluslararası alanlarda iki ülke arasındaki iş birliği ve koordinasyon düzeyini güçlendirmeye olan kararlığını vurgulayarak, İran'ı müttefik ve dost ülke olarak gördüklerini dile getirdi.

Irak topraklarından İran'ın güvenliğine yönelik hareketlere izin vermeyeceklerini belirten Hüseyin, İran'ın çıkarlarına yönelik herhangi bir tehdidi önlemek için güvenlik 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı