Rus gemisine ne olduğu belli oldu? Pentagon'dan bomba iddia

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Karadeniz'de batan sancak gemisinin Ukrayna tarafından fırlatılan iki Neptün füzesi ile vurulduğunu teyit ettiklerini söyledi.

Rus gemisine ne olduğu belli oldu?  Pentagon'dan bomba iddia
Rus gemisine ne olduğu belli oldu? Pentagon'dan bomba iddia
GİRİŞ 15.04.2022 22:27 GÜNCELLEME 16.04.2022 09:53
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Rusya'nın, Oddessa'nın 60-65 deniz mili güneyine konuşlandırdığı ve Karadeniz filosunun sancak gemisi Moskova'daki patlamanın nedeni ortaya çıktı.

PENTAGON: UKRAYNA VURDU

AA muhabirine açıklama yapan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, "Ukraynalıların Rus kruvazörünü iki Neptün füzesi ile vurduğunu teyit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Yetkili, bunun dışında herhangi bir detay vermedi.

Pentagon'dan üst düzet bir yetkili, önceki gün Rusya'nın Moskova kruvazöründeki patlamadan sonra Karadeniz'in kuzeyindeki gemilerini daha da güneye çektiğini açıklamıştı.

NÜKLEER BAŞLIK TAŞIYORDU İDDİASI

Analistler ve uzmanlar, batan Rusya'nın en büyük kruvazörü 'Moskova'nın, nükleer savaş başlığı taşıyor olabileceği konusunda uyarılarda bulundu ve tehdide acil soruşturma yapılması çağrısında bulundu.



RUSYA'DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Karadeniz Filosu’na ait “Moskova” kruvazörünün battığını bildirdi.

Açıklamada, “Moskova kruvazörü varış limanına çekilirken, çıkan yangın sırasında gövdede mühimmat patlaması sonucu aldığı hasar nedeniyle dengesini kaybetti. Gemi, fırtınalı deniz koşullarında battı." ifadesi kullanıldı.

Kruvazörün mürettebatının, bölgedeki Karadeniz Filosu gemilerine tahliye edildiği hatırlatıldı.

Geminin yüzer olduğu açıklanmıştı

Rusya Savunma Bakanlığı, gemide çıkan yangın nedeniyle mühimmatın patladığını, bir süre sonra yangının kontrol altına alındığını ve mühimmat patlamalarının durdurulduğunu bildirmişti.

Geminin yüzer durumda olduğu belirtilen açıklamada, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı ve geminin limana çekilmesi çalışmalarının başladığı ifade edilmişti.

Ukrayna, Moskova kruvazörünü vurduğunu duyurmuştu

Ukrayna makamları, 13 Nisan’da Neptün füzesiyle Karadeniz'de Rusya'ya ait "Moskova" adlı kruvazör gemisini vurduklarını ve gemide yangın çıktığını duyurmuştu. Kruvazörün mürettebatında tahminen 510 kişi olduğu kaydedilmişti.

Ukrayna basını, Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde Yılan Adası'ndaki Ukrayna askerlerine saldırı düzenleyen Moskova kruvazörünün, 2014'te Kırım'ın yasa dışı ilhakı sırasında da Ukrayna gemilerinin sahilden ayrılmasını engellediğini bildirmişti.

Rus donanmasının amiral gemilerinden olan "Moskova" güdümlü füze kruvazörü, 1979’da denize indirildi ve 2020'de tadilattan geçirildi.

Moskova kruvazörü, 16 adet 700 kilometrelik menzile sahip gemisavar füzelerinin yanı sıra S-300 hava savunma füze sistemi ile donatılmış bir gemi olarak biliniyor.

Gemi, 2015'te Akdeniz'de Rus donanmasının daimi görev gücünü yönetti ve Suriye'deki Rus Hmeymim Askeri Hava Üssü'nün korunması görevini gerçekleştirdi.

YORUMLAR 84
  • Ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    Füzeyi veren ABD bilgileri veren ABD .Rusya ABD İngiliz ve ab ulkeleriyle savaşta. Ne Ukraynası.gemiyi ABD fuzesiyle abdliler koordinatları verdiler ve vurdular .erkekçe Rusya karşısına çıkmayan ABD vurdu .Ukrayna askeri kılığında . ABD gizli olarak savaşın ta icinde
    Cevapla
  • Olabilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemiyi batıranlar geminin nükleer başlık taşıdığını da çok iyi biliyorlardı. Onların asıl amacı atmosfere nükleer sızıntı yayılmasını sağlamak mı?
    Cevapla
  • Olabilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Uydulardan bir hedefe odaklanarak gönderilecek elektromanyetik frekanslarla hedefteki patlayıcı ve yanıcı maddeler yakılabilir, patlatılabilir ve bu yöntemle geride hiç bir iz kalmaz. Bu hedef bir yakıt deposu, mühimmat deposu, başlık taşıyan füzeler olabilir.
    Cevapla
  • apollo 1 yıl önce Şikayet Et
    alma mahzunun ahını, çıkar aheste aheste (atasözü)
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer radyoaktif yayıldıysa, patladiysa, Rusya gemiyi bilerek bastırmıştır.....sorumlu tutulmamak için.... radyasyon olursa, diyecek ben ne bileyim bilmemki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…