Zelenskiy: Rusya Ukrayna'yı taktik nükleer silahlarla vurabilir

Zelenskiy, savaşın ne kadar süreceğini bilmenin zor olduğunu, Ukrayna'ya silah yardımının savaşın daha kısa sürede bitmesini sağlayacağını söyledi. Ukrayna lideri ayrıca; Rusya'nın Ukrayna'da taktik nükleer silah kullanabileceğini söyledi.

GİRİŞ 16.04.2022 09:29 GÜNCELLEME 16.04.2022 09:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, gece saatlerinde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında; savaşın ne kadar daha süreceğini tahmin etmenin çok zor olduğunu söyledi.

"Rus ordusunun niyetleri ve kapasitesi konusunda birçok medya kuruluşundan çok daha fazla bilgi sahibiyim" diyen Zelenskiy, Ukrayna ordusunun sahadaki başarısının ve yaptırımların savaşı bitirme konusunda çok önemli olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, Ukrayna'ya silah yardımının savaşın daha kısa sürede bitmesini sağlayacağını söyledi.

CNN'E DE KONUŞTU

Zelenskiy ayrıca savaşın başından bu yana 3 bine yakın Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Zelenskiy, 10 bin askerin de yaralandığını ifade etti. Ukrayna lideri bir ay önce yaptığı açıklamada ülkesinin askeri kaybının yaklaşık 1300 olduğunu, ancak Rusya'nın kaybının ise çok daha yüksek olduğunu belirtmişti.

Zelenskiy, CNN röportajında Rusya'nın Ukrayna'yı taktik nükleer silahlarla hedef almasından endişelendiğini de yineledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Komedyen Zelensky ülkeyi ve halkını mahvetti ne siyasi nede askeri becerisi var buna yapılan çok yönlü yardımlar ve destekler filistine yapılsaydı kesin işgalci israilin kökünü kazarlardı.Tüm dünya ülkelerini arkasını alan komedyen zelensky hala Rusların karşısında başarılı degil Reis olmasaydı durumu daha vahimdi Reis hem tansiyonu düşürdü hemde insanı koridoru açılmasına vesile oldu.Bu komedyende bunu kötüye kullanıp hala kışkırtıcı hamleler peşinde zelensky Türkiyenin diplomasi zaferini hazmedemeyen güçlerin sözünü dinlemeye devam et bakalım.
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    2014'ten beri Ukrayna halkını bilinçli olarak Rus düşmanlığı ile doldurdular.Tarihte Rusların yaptığı soykırımlara bakılırsa Ukraynalıları hazırlama zor değil.ABD'nin Rusya'yı sıkıştırarak savaşa ittiği de bir gerçek.Alınmıyacak denen ülkeler NATO'ya alınıyorsa o zaman küba krizinde de ABD ses çıkarmıyacaktı.Kimse hasmının silahlarını burnunun dibinde istemez. Kaldı ki Rusya kendini Bizansın devamı ve başkenti gibi görüp batı bloğuna alın beni diyen bir ülke. Bu yönetimi paylaşmak anlamına geliceği için kabul görmedi ihtimal.Sömürmek varken.Kafkaslar, Libya, Suriye, kazakistan denemesi, venezuella,... Rusya ablukada biz de bu arada. Batının politikaları yüzünden olan Ukrayna halkına oldu.
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    bunların tek sorumlusu sensin ukrayna başkanı diğerleri senden sonra geliyo
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelensky efendi artık itici olmaya başladın Türkiye tansiyonu düşürmeye çalışıyor sen kışkırtıp ortamı geriyorsun zaten senin yüzünden küresel pahalılık oluşuyor ayrıca iki hristiyan topluluğu da ektiğin fitne tohumuyla birbirine soktun belki yıllarca bölgede kan dökülecek.Senin isteklerin hiç bitmiyor sen iyisimi git akıl hocalığını yapan israilden yardım iste başka ülkeleri de fitne ateşine alet edip ukranya halkı gibi perişan ettirme.
    Cevapla
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    putin hitler olma yolunda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti