Almanya'da kilisenin karıştığı skandal: Bağış paralarıyla rahibin kumar borcu ödenmiş!

Almanya'da Köln Başpiskoposluğu'nun, bünyesindeki bir rahibin kumar borcunu, kiliseye bağışlanan yardım paralarıyla ödediği ortaya çıktı. Olayın ardından kiliseye tepki yağdı.

Almanya'da kilisenin karıştığı skandal: Bağış paralarıyla rahibin kumar borcu ödenmiş!
Almanya'da kilisenin karıştığı skandal: Bağış paralarıyla rahibin kumar borcu ödenmiş!
GİRİŞ 16.04.2022 15:54 GÜNCELLEME 16.04.2022 16:40
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Almanya, Köln Katolik Başpiskoposluğu'nun karıştığı skandalla çalkalanıyor. Kiliseye bağlı bir rahibin 500 bin euroluk kumar borcunun bağış paralarıyla ödendiği ortaya çıktı. Ödemenin bir kısmının, cinsel istismar kurbanları için kurulan fondan yapıldığı öğrenildi.

Almanya'da yayın yapan Kölner Stadt Anzeiger gazetesinin gündeme getirdiği habere göre, Katolik kilisesi 2015'ten 2016'ya kadar rahibin borcunu taksitli olarak ödedi. Daha sonra Almanya'da bağışların vergiye bağlı olduğunu fark eden kilise, faizi ile birlikte 650 bin euro da vergi ödedi. Böylece rahibin kumar borcu kiliseye bir milyon 150 bin euroya mal oldu.

Köln Katolik Başpiskoposluğu

TEPKİ YAĞDI: BU YAPILAN KİLİSE PARALARINI YAĞMALAMAK

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti yayın kurumu WDR'e konuşan kilise hukukçusu Prof. Thomas Schüller, kumar borcunun ilgili denetleme kurulunun onayı alınmadan ödenmiş olmasının kilise hukukuna aykırı olduğunu söyledi ve Köln Başpiskoposluğu'nun kararını, kilise paralarını yağmalamak olarak niteledi.

"CİNSEL ŞİDDET MAĞDURLARI GÜLÜNÇ MEBLAĞLARLA KANDIRILIYOR"

Alman Piskoposlar Konferansı Danışma Konseyi sözcüsü Johannes Norpoth ise, bugüne kadar cinsel şiddet mağdurları tarafından kiliseye yapılan başvuruların yüzde 60'ına geri dönüş yapıldığını, yapılan toplam ödemeninse 20 bin euro olduğunu açıkladı.

Norpoth, "Rahip gibi sabit geliri olmayan cinsel şiddet kurbanları, kumar borcunun yüzde ikisine bile denk gelmeyen bir miktarla kandırılıyor" dedi.

İspanya'da Katolik Kilisesi'ndeki cinsel istismar iddiaları araştırılıyorİspanya'da Katolik Kilisesi'ndeki cinsel istismar iddiaları araştırılıyor

Kilise için reform hareketi Maria 2.0 Rheinland'ın sözcüsü Maria Mesrian, "cinsel istismar kurbanlarının gülünç meblağlarla kandırıldığını, milyonları ise gereksiz bir üniversiteye veya bir rahibin özel kumar borçlarına harcandığını" söyledi.

Kimliği ve nerede görevli olduğu açıklanmayan papazın kumar borcunu ödeme kararını 2017'de ölen Başpiskopos Joachim Meisner'in aldığı, şimdiki Başpiskopos Rainer Maria Woelki'nin de borcu ödemeyi sürdürdüğü öğrenildi.

Köln Başpiskoposu Rainder Maria Woelki

AYNI KİLİSE ÇOCUK İSTİSMARCISI RAHİPLERİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Almanya'da Katolik Kilisesi daha önce de çocuklara cinsel saldırıda bulunan rahiplerle gündeme gelmişti. Rahibin kumar borcunu ödeme kararını devam ettiren 65 yaşındaki Köln Başpiskoposu Rainer Maria Woelki'nin görev bölgesindeki cinsel saldırıların soruşturulmasını da engellediği ortaya çıkmıştı.

Papa Francis, hapishanede ayak yıkayıp öptüPapa Francis, hapishanede ayak yıkayıp öptü

"SÖMÜRMEMELİYİZ" MESAJI VEREN PAPA, KİLİSEYE KARŞI SESSİZ KALDI!

Diğer taraftan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, dün İtalya'daki bir hapishane ziyaretinde yaptığı konuşmada , "Biz rahipler, başkalarına hizmet eden ilk kişiler olmalıyız, onları sömürmemeliyiz" demişti. Papa'nın rahibin ‘kumar borcunu’ kilise kaynaklarından ödemesine ses çıkarmaması ve yargılama yollarını tıkaması ‘papalığın’ sözlerinin güvenliğini zedelediği görülüyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke kumara harcansa. bu bir örtülü ödenek. kumar sadece acil durumlarda kullanılan bir örti. para faşist emelleri için harcanmış.
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamların dini zaten batıl onlar ne yapsa sorun degil zaten batil biz kendimizi koruyalım bizim hocamız yapmasın at yarışı kumar vs bizimki hak din uygun olmaz
    Cevapla
  • Analiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda hertürlü halt var çökmüş bir ahlak yaşıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi yaw ne mutlu müslümanlara, münafık dolu içinde ne edecez...!
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    vatikan da olan sapiklari halk bilse kaos cikar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'