İsraillilerden Mescid-i Aksa'ya baskın: Harem-i İbrahim kapatıldı

İsrail polisi Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya sabah namazından sonra yine baskın düzenledi. Fanatik Yahudi Yerleşimciler İsrail polisinin korumasında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Harem-i İbrahim de müslümanlara kapatıldı

GİRİŞ 18.04.2022 13:47 GÜNCELLEME 18.04.2022 13:47
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

 Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren çok sayıda İsrail polisi, Kıble Mescidi'nin önünde bekleyen Filistinlileri alandan zorla uzaklaştırdı.

Aksa'daki bir grup Filistinli, Kıble Mescidi'ne sığındı. İsrail polisi, Kıble Mescidi'nin çevresini sardı. İçerideki Filistinliler, polisin girmesini engellemek için Kıble Mescidi'nin kırık camından dışarı taş attı.

Kıble Mescidi'nin önündeki kalabalığı dağıtan polisler, Harem-i Şerif'teki Filistinlileri çıkardıktan sonra Aksa'nın kapılarını Filistinlilerin girişine kapattı.

Bunun ardından fanatik Yahudi yerleşimciler, İsrail polisinin korumasında gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. İsrail polisi, bu sırada Aksa içinde yoğun varlığını sürdürdü, fanatik Yahudi gruplara eşlik etti.

MESCİD-İ AKSA GİRİŞLERİNE KISITLAMA

Öte yandan İsrail güçleri sabah namazından önce de işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesinin girişlerini bariyerlerle kapattı. Filistinli gençlerin Eski Şehir bölgesi ve Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmedi.

Aynı şekilde çok sayıda Ultra Ortodoks (Haredi) Yahudi, Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa'nın kapılarında ilahiler okudu.

İsrail polisinin, Eski Şehir kapıları ve içerideki ara sokaklarda yoğun varlığı dikkati çekti.

HAREM-İ İBRAHİM CAMİİ MÜSLÜMANLARA KAPATILDI

Harem-i İbrahim Camii Müdürü Gassan er-Recebi, yaptığı açıklamada, "İsrail yönetimi, El Halil İslami Vakıflar Müdürlüğüne Yahudilerin Hamursuz Bayramı kutlamaları nedeniyle Harem-i İbrahim Camii'nin pazartesi ve salı günleri için Müslümanların girişine kapatıldığını bildirdi." dedi.

İsrail'in Harem-i İbrahim Camii'ni tamamen Yahudi yerleşimciler için açmayı planladığını aktaran Recebi, "Cami Müslümanlara ait, Yahudilerin buna hakkı yok." ifadelerini kullandı.

Fanatik Yahudilerin Hamursuz Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlar, son günlerde Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'da gerginliğin tırmanmasına neden olmuştu.

FANATİK YAHUDİLERDEN BASKIN

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sabah saatlerinden itibaren 561 fanatik Yahudi yerleşimci, Aksa'ya baskın düzenledi.

İsrail polisi korumasındaki Yahudi gruplar, Harem-i Şerif'in avlularında dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldı.

İsrail polisinin de Harem-i Şerif'ten çekilmesinin ardından Mescid-i Aksa öğle namazına gelen Müslümanlar için ibadete açıldı.

İsrail polisi, sabah namazından sonra Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Filistinlileri dışarı çıkarmıştı. Polisin Aksa'nın kapılarını Filistinlilerin girişine kapatmasının ardından fanatik Yahudi yerleşimciler, gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti.

YAHUDİ BASKINLARI ARTTI

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya cuma sabah namazının ardından baskın düzenlemiş, içeridekilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etmişti. Mescid-i Aksa'ya pazar sabahı yine baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlileri zorla dışarı çıkarmış ve Aksa’nın kapılarını Filistinlilere kapatmıştı.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskında bazı Filistinlileri darbetmiş, daha sonra fanatik Yahudi yerleşimci gruplar, polisin korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 545 Yahudi yerleşimcinin Aksa’ya girdiğini açıklamıştı.

Fanatik Yahudiler, 15 Nisan Cuma günü başlayan ve bir hafta sürecek Hamursuz Bayramı dolayısıyla İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarını artırıyor.

Mescid-i Aksa'da baskınlara tekbirlerle tepki göstermeye çalışan Filistinliler ise İsrail güçlerinin müdahalesine maruz kalıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 66
  • Necmi Fidancı 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrailli kankalarımızın kendilerini savunma hakkı yok mu sizce...?
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    UKRAYnayal 24 ssat ilgilenen ABD,AB nerde ahlaksiz kafirler herzamanki gibi üc maymun oynuyorlar
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu naletlenmiş kavin doğruda allaha savaş acıyor bak sana inananları bu kutsal saydığın günde neler yapıyorum ama hiç birşey olmuyor diye bilhahassa zulmümü artırıyorum diyor zaten müslümanlarada yuları taktım onlardanda ses çıkmaz ağızlarını bantladım diyor böyleliklen gün bizim günümüz diyorlar kafiride hiristıyanıda yahudisıde aynılar kafir tek milletir .
    Cevapla
  • Behcet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zulmü durdurmak için çalışıp güçlenmemiz gerek yoksa zalim zulmünden asla vazgeçmez.
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs Arabın davası değil, Ümmetin davasıdır. Kudüs'e her müslümanın ziyaret etmesi gereken bir yerdir yanlız bırakılmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor