Bir yanda şatafat, gösteriş, doyumsuzluk, diğer yanda açlık, sadelik ve kanaat... Ramazan ayı, kimileri için sonu ziyafetle biten kuru bir açlık, kimileri için de açların yanında olup, elindekini paylaşmak. 

Afrika'da faaliyet yürüten Yardımhane derneğinin paylaştığı videodaki bu çocuğun ağlaması, kimileri için basit bir çocuk ağlaması... Kimileri içinse yalnız bırakılmışlığın, uzatılacak bir şefkat eline olan 'ihtiyacın' tezahürü.

Yardımhane Derneği, Türkiye ve Afrika başta olmak üzere birçok savaş ülkesinde yardım faaliyetleri yürütüyor. Ortaya çıkan bu tür görüntüler de insanların uyuyan vicdanlarını bir nebze olsun harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Videoyu hesabında paylaşan Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur da mazlumların yanında yer alan Türkiye'nin bu yolda yürümeye devam edeceğini söylüyor. Cesur, "Bu sabinin üzerinde Ay yıldız bulunan bir göğüsten başka başını yaslayacak yeri yok. Göğsümüzdeki bayrağın farkı, anlamı, değeri bu. Dünya üzerinde bu mazlumlara böylesine sahip çıkacak başka bayrak yok. Biz de o bayrağa sahip çıkacağız. Sonuna kadar" diyor.

Yorumlar 72 Yorum Var
  • İstanbuls 19.04.2022 04:55
    VEFALI milllet Güçlü Kudretli
  • volkan 18.04.2022 22:55
    Sabahtan beri bu görüntünün etkisinden çıkamadım, allahım sen mazlumlara özellikle de böyle sabilere yardım et... bizlere bu yardımlar için vesile olmayı nasip eyle.. türkiyemizi bu gariplere sahip çıkabilecek güç kudret sahibi eyle.. Amin.. durumu olanlar, Allah rızası için öteleyebileceğiniz ihtiyaçlarınızı erteleyin şu gariplere yardım edelim
  • Yusuf inci 18.04.2022 18:55
    Allah yar ve yardımcın olsun kardeşimm
  • Hakan 18.04.2022 18:32
    Rabbim sana cennetlik evlatlar versin. Rabbimin, sevdiğim kulum dediği evlatlar versin
  • 3456 18.04.2022 18:24
    bu çocuğun hiç durmadan aralıksız hıçkırıklı kalbinin ruhunun zorlayıp söküldüğü gibi ağlaması rabbimden dilerim alemlerin tek rabbi allah dünyadaki ve diğer bütün insanlık alemlerindeki kafirleri yok etsin amin
Daha fazla yorum görüntüle