Taliban, İran yanlısı gruba ait merkezi kapattı

Afganistan’da İran adına propaganda yapan gruba ait merkez kapatıldı

Taliban, İran yanlısı gruba ait merkezi kapattı
Taliban, İran yanlısı gruba ait merkezi kapattı
GİRİŞ 18.04.2022 14:06 GÜNCELLEME 18.04.2022 14:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Afgan mültecilere yönelik insanlık dışı görüntüler sebebiyle protesto edilen İran ile Taliban yönetimi arasındaki gerginlik büyüyor. Her koşulda diyaloga açık olduğunu dile getiren Taliban yönetimi gerektiği zaman İran’a yaptıklarının hesabını sormaktan da çekinmiyor.

Mepa News’in aktardığına göre Afganistan İslam Emirliği yönetimi, İran destekli olduğu ifade edilen bir merkezi kapatma kararı aldı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Şii Hazaralara ait "Tibyan" isimli merkez, başkent Kabil'deki son protesto gösterisinin ardından kapatıldı.

Taliban yönetiminin Adalet Bakanlığından yapılan açıklama ise oldukça sert. Kapatılan merkezin kültürel faaliyet yürütmek için kurulduğunu ancak siyasi işlere karıştığının altı çizilirken yabancı kuruluşlarla veya yabancı devletlerle irtibatlı olmaması gerekliliği vurgulanıyor. Ayrıca İran’ın her ülkede yaptığı propaganda işini Afganistan’da yapamayacağı da belirtiliyor.

YORUMLAR 3
  • Sütçü İmam 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedekiler de lağvedilmeli.
    Cevapla
  • Boyacı 2 yıl önce Şikayet Et
    İran kafiri ehli sünnet müslümanların tek kalleş düşmanı bu İran ve şialardır Allah bu münafık melunları yok etsin inşallah çok uyanık olmak lazım bu namussuzlar tehlikeli çok ta korkaklar
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    aferin...Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak