Sırbistan: Rusya seferlerindeki sahte bomba ihbarlarını Ukrayna yapıyor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Air Serbia’nın Moskova uçuşlarına belirli aralıklarla yapılan sahte bomba ihbarlarının arkasında Ukrayna ve ismini vermediği bir Avrupa Birliği ülkesi olduğunu dile getirdi.

Sırbistan: Rusya seferlerindeki sahte bomba ihbarlarını Ukrayna yapıyor
Sırbistan: Rusya seferlerindeki sahte bomba ihbarlarını Ukrayna yapıyor
GİRİŞ 18.04.2022 17:19 GÜNCELLEME 18.04.2022 17:19

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic,TV Pink kanalında yaptığı açıklamada, Ukrayna ve bir AB ülkesinin istihbaratının, Air Serbia’nın Moskova uçuşlarına yapılan “sahte bomba ihbarlarının” arkasında olduğunu iddia etti.

Bu uçuşların tamamen prensipler sebebiyle devam ettiğini aktaran Vucic, Sırbistan’ın özgür bir ülke olduğunu ve kendi kararlarını kendilerinin alacağını söyledi.

"SAHTE BOMBA İHBARI"

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması sonrası, Rusya’ya yaptırım uygulamama kararı alan Sırbistan’da, ülkeye yönelik uçuş seferleri "sahte bomba ihbarları" almaya başlamıştı.

Sırp yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Sırbistan’dan Rusya’nın Moskova ve St. Petersburg şehirlerine planlanan uçuş seferleri için defalarca sahte bomba ihbarı yapılmıştı.

SEFER SAYISINI ARTIRMA KARARI

Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasına karşı yaptırım olarak hava sahalarını Rusya'ya kapatırken, Sırbistan'ın ulusal hava yolu şirketi Air Serbia ise Rusya seferlerini daha büyük uçaklarla yapmaya başlamış ve sefer sayısını artırmıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) üyelerinin Rusya'ya uçuşlarını durdurup, hava sahalarını Rus uçaklarına kapattığı dönemde Air Serbia'nın Moskova'ya yaptığı seferleri ikiye katladığını vurguladı.

"Avrupa'da sadece Sırbistan, hava sahasını Rus uçaklarına kapatmadı. Ukraynalıların kanıyla para kazanmak, AB'ye girmeye aday bir ülkeye yakışmaz."

Yaşanan baskıların ardından, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili özel Pink Televizyonu'na yaptığı açıklamada, başkent Belgrad'dan Rusya'ya günlük uçak seferi sayısının bire indirildiğini söylemişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı