20 günde 2 kez koronavirüse yakalanan kadın rekor kırdı!

İspanya'da bir sağlık çalışanı, 20 gün içerisinde 2 kez Kovid-19'a yakalanarak pandemi rekorunu kırdı.

20 günde 2 kez koronavirüse yakalanan kadın rekor kırdı!
20 günde 2 kez koronavirüse yakalanan kadın rekor kırdı!
GİRİŞ 21.04.2022 11:25 GÜNCELLEME 21.04.2022 17:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İspanya'da 31 yaşındaki bir kadın, takviye aşısını olduktan 12 gün sonra koronavirüse yakalandı.

Testler, kadının delta ve Omicron olmak üzere iki farklı varyantla enfekte olduğunu ortaya çıkardı. Aralık ayı sonunda delta, Ocak ayı başında ise Omicron tespit edildi.

EN KISA SÜREDE ENFEKTE OLMA REKORU

Aynı zamanda sağlık çalışanı olan İspanyol kadının, ilk pozitif PCR testinden sonra herhangi bir semptom göstermediği bildirildi. Ancak üç haftadan kısa bir süre sonra öksürük ve ateş belirtilerinin görüldüğü belirtildi.

Bunun üzerine yine test yaptıran kadının 20 gün içerisinde 2 farklı varyanta yakalandığı belirlendi. Portekiz'deki Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'ne sunulan bu vaka, 20 günle, 2 ayrı enfeksiyon arasındaki en kısa süre olarak kayda geçti.

"KISMEN KORUMA"

Araştırmacılar, daha önce Kovid kapmışsanız, tam olarak aşılanmış olsanız bile yine de enfekte olabileceğinizi söylüyor.
Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'ndeki toplantıda konuşan Dr. Gemma Recio, "Omicron, hastaların daha önce aşılardan elde ettiği bağışıklıktan kaçabilir. Başka bir deyişle, Kovid-19'a yakalanan kişiler, aşıları eksiksiz olsa bile yeniden enfeksiyona karşı tam olarak korunduklarını varsayamazlar" dedi.
Recio, "Yine de aşı, Omicron'lu kişilerde ciddi hastalığa ve hastaneye yatışa karşı kısmen koruma sağlıyor gibi görünüyor" diye ekledi.
 

KAYNAK: BBC
YORUMLAR 3
  • Ender 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olanların hem testi pozitif çıkar, hem de çevresindekilere bulaştırır, bu fark edilmesin diye aşı olanlardan test yaptırması istenmedi. Vatandaş aşılanmayı kesince hem kendi kurtuldu hem de çevresine bulaştırma ihtimali kalmadı böylece vaka sayısı da azaldı. Ne kadar çok aşı o kadar çok vaka demektir bu yüzden aşılanma oranı çok düşük olan Afrika'da vaka sayısı da çok düşük kaldı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rekor bende 13 test 4 pozitif
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışın var rekor hemde dünya kainat uzay samanyolu galaxi rekoru bende 3 test 6 pozitif
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!