Zelenskiy'den Erdoğan açıklaması!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde Rusya ile müzakere sürecini ele aldıklarını aktardı.

Zelenskiy'den Erdoğan açıklaması!
Zelenskiy'den Erdoğan açıklaması!
GİRİŞ 26.04.2022 00:34 GÜNCELLEME 26.04.2022 00:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yayınladığı video mesajında Rusya-Ukrayna savaşına dair son gelişmeleri aktardı. Rusya’nın bazı Ukrayna kentlerine saldırılarını sürdürdüğünden bahseden Zelenskiy, Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulanmasını, kendilerine de tüm dünya kamuoyundan daha fazla destek verilmesini istedi.

Gün içinde yaptığı diplomatik görüşmelere değinen Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde önemli konuları ele aldıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Mariupol’deki son durum, sivillerin ve yaralıların tahliyesi, etkisizleştirilen Ukrayna ordusunun acilen yenilenmesi durumlarını konuştuk. Rusya ile müzakere sürecini ve savunma alanında da görüştük. Karadeniz limanlarını bloke eden Rusya'nın dünya gıda pazarına yönelik oluşturduğu tehditlere de ayrıntılı olarak değindik. Artan gıda fiyatları birçok ülkede şimdiden kritik seviyelere ulaştı. Ama bu sadece başlangıç” dedi.

Zelenskiy, Rusya’nın barış istememesi durumunda birçok insanın ve ülke sisteminin artan gıda fiyatları ile karşı karşıya kalacağını ifade etti. Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmesine de değinen Zelenskiy, kendilerine verdiği destek nedeniyle ABD ve Başkan Joe Biden’a minnettar olduklarını ifade etti.

ZELENSKİY’DEN MACRON’A TEBRİK

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Zelenskiy, cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Emanuel Macron’u tebrik ederek, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u seçim zaferinden dolayı tebrik ediyorum. Akşam cumhurbaşkanı ile görüştüm. Ukrayna onun desteğini her zaman takdir edecek, Fransa'nın yardımı için her zaman minnettar olacaktır. Fransa ve Macron ile birlikte özgürlüğümüzü ve birleşik Avrupa’yı korumak için daha fazlasını yapabileceğimize inanıyorum” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • İzzet 37 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateş bacayı sardımı söndürmek için su arayanlar Afganistan'da Irakta mayammar'da Suriye'de ve Dünyanın diger yerlerinde müslümanlar inim inim inlerken şimdi yalakalık yapanlar nerdeydi acab ?
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Koyun can derdinde birileri et derdinde
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam bilemem ama bu zelinski denen kişi yahudi soyundanmış. Önce Ukrayna kendisine Yerel idareci olarak yurttaş bir kimseyi seçsin derim. Dolayısı ile sonuçta bu adamın yaptıklarından her zaman şüphe duyulacaktır. Bize de zararı dokunabilir. Her halükarda bu nevi savaş Ukrayna 'ya pek bir şey de kazandırmamış, Birçok insan hayatını kaybetmiştir.
    Cevapla
  • dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen zelenski, gözünü sevim savaşta olan sensin, yoklukla savaşan biziz, nasıl iş anlamadık ya,
    Cevapla
  • Yusuf sakar 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasılda bildiniz ukrsyna varlik ićinde siz yokluk içindesiniz Allah daha yok eyledin inşallah
    Cevapla
  • FİKİR TEVFİK 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık dünya bir köy oldu.
    Cevapla
  • VATANDAŞ... 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan Avrupa'ya yalaka yapacam diye en son kazığı yiyeceniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız