DSÖ'den Kinder açıklaması: Enfeksiyonun dünyaya yayıldığı fabrika belli oldu

Türkiye'nin toplatma kararı aldığı Kinder için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Salmonella enfeksiyonunun Belçika'daki bir çikolata üretim tesisinden kaynaklandığını ve bugüne kadar 11 ülkeden 151 vaka bildirildiğini belirtti.

DSÖ'den Kinder açıklaması: Enfeksiyonun dünyaya yayıldığı fabrika belli oldu
DSÖ'den Kinder açıklaması: Enfeksiyonun dünyaya yayıldığı fabrika belli oldu
GİRİŞ 27.04.2022 15:42 GÜNCELLEME 27.04.2022 15:43
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) monofazik Salmonella Typhimurium sekansı tip 34 olarak adlandırılan Salmonella enfeksiyonu hakkında açıklama yaptı.

Yapılan soruşturma sonucunda endoksiyonun Belçika'daki bir çikolata üretim tesisinden kaynaklandığını ve bugüne kadar 11 ülkeden 151 vaka bildirildiğini belirtti.

DSÖ, İngiltere'nin kendilerine Salmonella enfeksiyonuyla ilgili 27 Mart'ta ilk defa bilgi verdiğini ve kanıtların salgını 25 Nisan itibariyle Belçika’da üretilen bir çikolata ürününe dayandığını ifade etti.

6 TİP ANTİBİYOTİĞE DİRENÇLİ

Açıklamada, "Aralık 2021 ve Ocak 2022'de Belçika Arlon'daki Ferrero Corporate tesisindeki buttermilk (yayık altı süt ürünü) tanklarında insan salgın vakalarına uyan monofazik S. Typhimurium tespit edildi" denildi.

Bahsi geçen çikolata ürünlerinin Salmonella testlerinin negatif çıkmasından sonra dünya çapında dağıtıldığını ifade eden DSÖ, salgının yapılan analizlere göre 6 tip antibiyotiğe dirençli olduğunu vurguladı.

Toplatılma kararı sonrası Ferrero Türkiye'den 'Kinder' açıklamasıToplatılma kararı sonrası Ferrero Türkiye'den 'Kinder' açıklaması

VAKA GÖRÜLEN ÜLKELER

DSÖ, 25 Nisan itibariyle Belçika (26 vaka), Fransa (25 vaka), Almanya (10 vaka), İrlanda (15 vaka), Lüksemburg (1 vaka), Hollanda (2 vaka), Norveç (1 vaka), İspanya (1 vaka), İsveç (4 vaka), Birleşik Krallık (65 vaka) ve Amerika Birleşik Devletleri (1 vaka) olmak üzere toplamda 151 Salmonella vakası olduğunu belirtti.

HATIRLATMA: İngiltere'de başlayan ve Kinder Surprise'larda ortaya çıkan Salmonella bakterisi krizi Avrupa'ya yayılmış, bu kapsamda Tarım Bakanlığı, Kinder markalı ürünlerle ilgili toplatma kararı almıştı.

YORUMLAR 65
  • kırkdort4444 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ürün alalım arkadaş ne bu batı hayranlığı
    Cevapla
  • Grida 1 yıl önce Şikayet Et
    %100 yerli ürün kalmadı kardeş En Az %10 u dışardan
    Cevapla
  • halid 1 yıl önce Şikayet Et
    yok denetim yokmus yok hala her yerde satılırmış car curt , bütün marketler tepeleme kinder dolsa ne yazar daa hayatımda bi tane almadım çocuğuma
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sürpriz buymuş demek ki!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yasağı, ne toplatılması. Geçen gün bim de vatandaş bunları neden satıyorsunuz toplama kararı verildi diye uyardı. Biz de destekledik. Ama çalışan biz kaldırmıyoruz. Herşeyi çok ciddiye alıyorsunuz dedi. Ayçiçek yağı hikayesine çevirmeyin dedi. Alay ederek. Hani kim geldi ceza yazdı ki dedi. Yağın fiyatı 180 tl kim ne yapacak geçin bunları dedi. Kız herkesi susturdu. Denetim falan yok. Yok. Yok
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun kindar olduğu adından belliydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar