Çarpıcı Babacan açıklaması: "Altılı ittifak seçime kadar götüremez"

6'lı ittifakın ilk büyük çatlağında Ali Babacan, seçime kendi partisiyle, logosuyla gireceğini açıkladı. Siyasi analistler, 6'lı muhalefetin sonuna kadar götüremeyeceği görüşünde.

Çarpıcı Babacan açıklaması: "Altılı ittifak seçime kadar götüremez"
Çarpıcı Babacan açıklaması: "Altılı ittifak seçime kadar götüremez"
GİRİŞ 27.04.2022 21:55 GÜNCELLEME 27.04.2022 21:56
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan'ın, partisinin 2023 seçimlerine kendi adıyla katılacağını açıklamasının ardından 6'lı muhalefetteki ilk büyük kriz patlak verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dünkü grup toplantısında, "Bütün yol arkadaşlarımıza sesleniyorum. Ya bana katılın ya da şimdi şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum" açıklaması, krizin fitilini ateşledi.

Haber7'ye konuşan uzmanlar, 6'lı ittifakın 2023 seçimlerini göremeyeceği görüşünde.

"İTTİFAKIN KENDİ İÇİNDE BİR KAOS SÖZ KONUSU"

Gazeteci Nedim Şener, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı için kendi adaylığını dayatmasının diğer parti başkanlarını rahatsız ettiğini söyledi. Babacan'ın açıklamasının da buna bir tepki olarak ortaya çıktığını söyleyen Şener, şu ifadeleri kullandı:

"Artık bundan sonra masanın bir karar vermesi gerekiyor. Çünkü Babacan'ın kafasında Abdullah Gül var. O onu pişirmeye çalışıyor. Bakmayın diğer ittifak üyelerinden hangisi istiyor diye sorarsanız, meçhul. Kılıçdaroğlu da belediye başkanlarını istemiyor. Dolayısıyla kendi açısından bir kaos var"

6'lı masada dikiş tutmadı mı?6'lı masada dikiş tutmadı mı?

İttifak üyelerinin her gün dolaylı veya doğrudan birbirlerine söz söylediğini belirten Şener, Babacan'ın açıklamasına ilişkin, "Bu tek başına bir çatlak da ifade etmez ama zaten çatlak olan bir masanın taktiklerinden bir tanesi," dedi.

"SİYASET VEYA PROJE YOK, AMAÇ SADECE ERDOĞAN'DAN KURTULMAK"

Millet İttifakı'nın nefret siyaseti ürettiğinin altını çizen Şener, "Amaç sadece Erdoğan'dan kurtulmak olduğundan dolayı, siyaset, alternatif politikalar, ilkeler vs hepsi bir tarafa atılmış durumda. O yüzden seçime isterse bir gün kala açıklasalar, nasıl olsa nefretle dolmuş olan kitle ona oy verecek" diye konuştu.

"KİMİ AÇIKLARLARSA AÇIKLASINLAR HDP'YE İHTİYAÇLARI VAR"

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı çalışmalarına da değinin Şener, şöyle devam etti:

"Bir aday açıklanırsa yıpratırlar diyorlar. Şunu biliyorlar, süreç içerisinde kendi tabanları bile şüphe edebilir ondan, tartışmalar sırasında. Belki oy verecek tabanda bile şüphe yaratabilir. O yüzden olabildiği kadar geç açıklamaya çalışıyorlar. Çünkü ona oy verecek insanlar bu kim? Ekonomi konusunda, terör konusunda ne düşünüyor onu öğrenmek isteyecek. Çünkü şunu biliyorlar, kimi koyarlarsa koysunlar yüzde 50+1 almak için Millet İttifakı'nın HDP'nin desteğiyle oy vereceğini biliyorlar. Öyle hesaplıyorlar. Aslında 7'li ittifak bunlar. Ne yaparlarsa yapsınlar HDP'yi katmadan yapamazlar. HDP'nin desteklemediği adayı açıklayamazlar"

"YARIN TEZKERE OLDUĞUNDA CHP NE DİYECEK?"

Millet İttifakı'nın ne ekonomi ne de terör alanında proje üretmediğini söyleyen Şener, "İktidara nasıl geldikleri önemli. Kimin kontrolünde gireceksiniz? Siz HDP'nin şantajıyla girerseniz insanlar sorar; PKK'yla nasıl mücadele edeceksiniz. Diyelim ki bir tezkere oldu, CHP buna hayır oyu mu verecek? Yarın iktidar oldular diyelim, CHP ne yapacak? Hayır oyu verecek. İşte ülkeyi iyi mi kötü mü yönetecekler gelecekte ne olacağı olmayacağı bu tür tutumlara bağlı" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, adaylığını mı açıkladı? Kılıçdaroğlu, adaylığını mı açıkladı?

EMİN PAZARCI: 6'LI İTTİFAK SONUNA KADAR GÖTÜREMEZ

Gazeteci Emin Pazarcı da 6'lı ittifakın sonuna kadar götüremeyeceği görüşünde. Pazarcı, "Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı da altılı masanın 2023'ü göremeyeceğini söylemişti" dedi.

DEVA Partisinin tek başına seçime girmesinin bir anlam ifade etmeyeceğinin altını çizen Pazarcı, "O açıdan böyle bir çıkış yaptı ama önümüzdeki günlerde nereye evrilir onu bilmiyorum. Yeni bir ittifak için ön alma çalışması mıdır? Yeni bir operasyon mudur? Bunları zaman gösterecek" açıklamasını yaptı.

"BABACAN YA HARAKİRİ YAPTI, YA DA BAŞKA BİR PLANIN PARÇASI"

Babacan'ın kararına ilişkin farklı bir noktaya daha dikkat çeken Pazarcı, "Sayın Babacan ya çok ciddi bir harakiri yaptı, kendi kendini yok etti. Ya da başka bir planın parçası. Çünkü tek başına seçime girmesi halinde kendi dahil olmak üzere hiçbir kimsenin DEVA Partisinden parlamentoda yer alması mümkün değil. O açıdan böyle bir yanlış yapar mı acaba diye düşünüyorum. Partisi dağılır böyle bir yanlış yaparsa. Çünkü orada milletvekilliğini bekleyenler var" diye konuştu.

"ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI ÜZERİNDEN, BELLİ BİR ADAY ÜZERİNE ANLAŞACAKLAR"

Babacan'ın bu manevrasıyla ittifakın dışına çıktığını söylemenin zor olduğunu belirten Pazarcı, şöyle devam etti:

"Ali Babacan'ın bu manevrasıyla Millet İttifakı dışına çıktığını söylemek zor. Bu seçimler, ayrı bir aday çıkarsa  bile, seçimler ikinci turak alırsa bunların Erdoğan düşmanlığı üzerinden, belli bir aday üzerinde anlaşacağı görülüyor. O açıdan şimdilik değerlendirme yapmak için erken ama yeni arayışların peşinde olduklarını söylemek mümkün. Masa dağılabilir ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben yine aynı noktaya geleceklerini, Erdoğan'a karşı birleşeceklerini düşünüyorum"

"İMKANSIZ OLANI BAŞARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Seçimde 6 siyasi partinin bir araya geleceğini ve dışarıdan HDP'nin bu ittifaka intizam vermeye çalışacağını ifade eden Pazarcı, 

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 71
  • Hedef Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis le yola devam chpkk bu ülkeye heykel başka ne faydanz var. Ülkenin hain partisi zillet ittifakı
    Cevapla
  • Selım 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu catlak falan yok aynen devam edecekler sadece hdp İle ortaklıklarını gızlemek ıcın yeni bir planı devreye sokuyorlar ucuncu ıttıfakm ıs kim inanır belki kadır inanır halkımız bu numaraları yemesin son kertede hepsi erdoganın karsısındakı adayı destekleyecek
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacana yeni görev verildiği belli. Yeni Oyun Kuruluyor. Abdullah Gül akıl hocasıdır. Gül'ün üstü ingiliz istihbaratı dır.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin içinde bir Ali Cengiz oyunu var.
    Cevapla
  • Erğ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlunun adaylığını durduramıyorlar onun için ayrıldı, diğerleride ayrılır. Türkiyenin beka meselesi, terör meselesi var, ermeni meselesi var en baştada Türkiyenin parçalanması var, Türkiyeden iki devlet daha çıkarmaya çalışıyorlar, Amerika babasının hayrına terör örgütüne elli bin tır silah vermedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!