Zelenskiy, Ukrayna'nın maddi kaybını açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rus işgalinin büyük bir ekonomik yıkıma yol açtığını söyleyerek, "Ukrayna'nın bu savaştan kaynaklanan kayıpları tahmini olarak 600 milyar dolara ulaşıyor" dedi.

Zelenskiy, Ukrayna'nın maddi kaybını açıkladı
Zelenskiy, Ukrayna'nın maddi kaybını açıkladı
GİRİŞ 28.04.2022 12:01 GÜNCELLEME 28.04.2022 12:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Volodimir Zelenskiy, "Ukrayna'nın bu savaştan kaynaklanan kayıpları tahmini olarak 600 milyar dolara ulaşıyor. 32 milyon metrekareden fazla yaşam alanı, 1500'den fazla eğitim tesisi ve 350'den fazla sağlık tesisi yıkıldı veya hasar gördü. Ekonomik varlıklar büyük kayıplara uğradı. Yüzlerce işletme yok edildi. Yaklaşık 2 bin 500 kilometre yol ve yaklaşık 300 köprü yıkıldı veya hasar gördü. Ve bu sadece istatistik değil. Bu Mariupol, bu Volnovakha, bu Okhtyrka, bu Çernihiv, bu Borodyanka ve düzinelerce şehir, kasaba ve köyümüz" dedi.

Zelenskiy, savaş nedeniyle milyonlarca Ukraynalının yerinden edildiğini ya da yurtdışına gittiğini belirterek, "11,5 milyondan fazla Ukraynalı savaş nedeniyle yerinden edildi ve bunların yaklaşık 5 milyonu yurt dışına gitti. Bunların yüzde 95'i zaten evine dönmek istiyor. Bu nedenle, rahat bir Avrupa Ukrayna'sını yeniden inşa etmek için acil bir plan hazırlamaya ihtiyaç var" diye konuştu.

YORUMLAR 10
  • Üzeyir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bedel ödeyecek demişti ya A.B.D. tabiki bu bedeli Ukrayna ya değil kendine ödeyecek. Muhasebecisi de hesap çıkarıvermiş
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    zelenski tam israil yavudusi abd ingiliz ismine çalışıyor güvenmeyin bu alcaga ukraynalılar sizi yavudilere satyor
    Cevapla
  • Gutbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    palyaço zelensky
    Cevapla
  • Fırat Yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Müslüman ve Türk düşmanı palyaço'ya inanmayın.Batının kuklası bir gerizekalı.Bir palyaço'yu devletin başına getiren millet bu gün cezasını çekiyor.Onların bu hatalı seçimi herkesi perişan etti.
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    10 senelik Savasin suriye e maliyeti 750 milyar dolar olurken. 50 günlük savaş nasıl 650 milyar dolar.. Uyanık Savaş bittikten sonra tekrar imar için ab den ne koparirsak kâr diyor heralde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek