Zelenskiy: Az kalsın öldürülecektik

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın ilk saatlerinde neredeyse ailesiyle beraber Rus güçleri tarafından öldürülmek üzere olduğunu söyledi.

Zelenskiy: Az kalsın öldürülecektik
Zelenskiy: Az kalsın öldürülecektik
GİRİŞ 29.04.2022 10:36 GÜNCELLEME 29.04.2022 10:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Amerikan TIME dergisine konuşan Volodimir Zelenskiy, işgalin başladığı 24 Şubat'ta başkent Kiev'e giren Rus birliklerinin neredeyse kendisinin ve ailesinin kaldığı yeri bulmak üzere olduğunu anlattı.

"ÇOCUKLARI DA AL EVDEN KAÇMAYA HAZIRLAN"

Savaşın ilk saatleriyle ilgili anılarını parça parça hatırladığını kaydeden Ukrayna lideri, Rus bombardımanı başladığında eşi Olena Zelenska'yla beraber 17 yaşındaki kızları ve 9 yaşındaki oğullarına evden kaçmaya hazırlanmalarını söylediğini aktardı.

"Onları uyandırdık. Çok gürültü vardı, patlamalar yaşanıyordu" diyen Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rus paraşütçü birliklerinin kendisini ve ailesini öldürmek üzere Kiev'e indiğini bildirdiğini anlattı.

Konuttaki korumaların gece yarısı Zelenskiy ve ailesi için kurşun getirmez yelekler getirdiği ve silahlarla korumaya geçtiği belirtildi.

"TAM BİR KAOS EVİYDİ"

Yine TIME'a konuşan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da "O geceden önce bu tür şeyleri sadece filmlerde görmüştük" dedi.

O gece konutta bulunan Zelenskiy'in danışmanlarından Oleksiy Arestoviç de herkesin silahlarla beklemeye başladığını anlatarak "Tam bir kaos eviydi" diye konuştu.

TAHLİYE TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Habere göre Rus ordusu, Zelenskiy ve ailesini ele geçirmek için konuta iki defa saldırı girişiminde bulundu. Saatlerce içeride kalan Zelenskiy ise, Batılı ülkelerin kendisini tahliye etme çağrılarını reddederek bahçeye çıkıp Kiev'de kalacağını açıkladığı ünlü videosunu kaydetti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaannnnnnn medya maymunu bu
    Cevapla
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şovmen
    Cevapla
  • enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    putin ukraynaya yardım gönderirseniz kievde karar alma merkezlerini vururum dedi. 1 gün sonra abd büyük yardın paketi açıkladı. Bu durumda putinde dediğini yaptı. Gayet normal bir durum yani.
    Cevapla
  • selim asaf 1 yıl önce Şikayet Et
    benzerini 15 temmuz gecesi Erdoğan'a yapmışlardı, Allah yardım etti de kurtuldu erdoğan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının ve Abd nin köpeği zelenski
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı