"Afganistan'da Taliban'a karşı yeni savaş hazırlığı" iddiası

Taliban'ın geçen yıl ağustos ayında ülke yönetimini devralmasıyla devrilen eski yönetime bağlı orduda görev yapan Korgeneral Sami Sadat, Ramazan Bayramı sonrası Taliban'a karşı silahlı mücadeleye başlayacaklarını öne sürdü.

"Afganistan'da Taliban'a karşı yeni savaş hazırlığı" iddiası
"Afganistan'da Taliban'a karşı yeni savaş hazırlığı" iddiası
GİRİŞ 30.04.2022 14:49 GÜNCELLEME 30.04.2022 14:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

BBC'ye konuşan Sadat, kendisi gibi birçok eski asker ve siyasetçinin Taliban'a karşı "yeni bir savaş" başlatmaya hazırlandığını öne sürdü.

Taliban'ın son 8 ayda birçok insan hakkı ihlalinde bulunduğunu savunan eski general, bu durumun birçok Afgan'ı askeri harekat seçeneğinin başarı için tek seçenek olduğuna ikna ettiğini ileri sürdü.

Ramazan Bayramı sonrası Afganistan'a dönmeyi planladığını ve saldırıların gelecek ay başlayabileceğini kaydeden Sadat, amaçlarının "Afganistan'ı Taliban'dan özgürleştirmek ve demokratik sistemi yeniden inşa etmek." olduğunu ifade etti.

Dış destek almadıklarını ve aramadıklarını, "vatansever Afganlar" tarafından finanse edildiklerini belirten Sadat, "Afganistan'da 8 aylık Taliban yönetiminde gördüğümüz şey, daha fazla dini kısıtlama, yanlış aktarma ve yorumlamalar ile Kur'an-ı Kerim'in siyasi amaçlarla kötüye kullanılmasından başka bir şey değil." diye konuştu.

ABD öncülüğündeki NATO güçleri yaz aylarında Afganistan'dan çekilmesini hızlandırmıştı. Bu sürece paralel olarak, Taliban ve Afganistan hükümeti arasındaki çatışmalar sonucu hükümet düşmüş, Taliban 15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'de kontrolü sağlamıştı.

 

YORUMLAR 11
  • ŞERAFETTİN 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi ve özgürlüğün ne anlama geldiğini Afganistan Irak vs çok iyi bilir hiç kendini yorma.
    Cevapla
  • ^^^^^ 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle kuklalar üzerinden Savaşı tekrar Müsülman sahasına atacak kefere.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar koskoca abd yi kovdu sen kim oluyırsunda karşı çıkıyorsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadan haberin yok değilmi? Az oku az araştır, ot gibi yaşama
    Cevapla
  • Tamer 1 yıl önce Şikayet Et
    Açinsanlara demekrasiden bahsetme demokrasi istiyorsan seçimleri bekle aday ol kazanirsan kazanirsin afganistan halki bu savaşlardan bikti adamsan abd birliklerine saldir ulkende kalan kalintilara zavalli kadin cocuklara yazik ulkeni seviyorsan ulkene çaliş kendi insanina savaşaçana biz hain deriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor