Çin füzesiyle gövde gösterisi! İlk Avrupa ülkesi oldu

Sırbistan ordusu Çin'den satın alınan uçaksavar füzeleriyle gövde gösterisi yaptı.

Çin füzesiyle gövde gösterisi! İlk Avrupa ülkesi oldu
Çin füzesiyle gövde gösterisi! İlk Avrupa ülkesi oldu
GİRİŞ 01.05.2022 02:11 GÜNCELLEME 01.05.2022 02:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Belgrad'da yapılan törende konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkenin hava savunma gücünü artıracaklarını vurguladı. Törende Çin'den alınan uçaksavar füze sistemleri de tanıtıldı.

HQ-22 füzeleri Amerikan Patriot bataryaları ve Rus üretimi S-300'ler ile benzer özelliklere sahip. Sırbistan bu şekilde Çin füzelerini kullanmaya başlayan ilk Avrupa ülkesi oldu.



Rusya'nın destekçileri arasında bulunan Sırbistan yönetimi, Avrupa Birliğine üye olmak için başvuruda bulunmasına karşın silahlarını Rusya ve Çin'den alıyor. ABD ise Çin uçaksavar füzelerinin satın alınmaması konusunda Belgrad yönetimine uyarıda bulunmuştu.

 

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 12
  • Mkoc 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman milli ve yerlilikden vazgeçilmez Gerisi yalan. Rusyanın s400ün aldık gerizkalılar Söylenmedik laf bırakmadılar Teknoloji almadan Teknoloji üretemezsin Geriştiremessin
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH çinliye fırsat vermesin bunlar bizide yir
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD küreselcilerin kafası böyle işliyor . Ucuza ve kaliteli S400 veya Çin füzesi alamazsın , Pahalıya Patriot alacaksın , kendisinden almazsan yaptırım uygularım diyor . Kendisine hizmet eden yazılımını ve çipini koyduğu F35 i satmıyor , Satarsa da kodlarını vermiyor , Kodunu , çipini , navigasyon ve silah sistemlerini milli menfaatlerine göre değiştiremezsin diyor . Bir bakıyorsun , uydu sinyali ile tüm sistemlerini kilitliyor .
    Cevapla
  • Rasim 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle değil mi haklısınız. ABD nin derdi kendi menfaati için çalışıp satsa dahi benin dediklerime uyacaksın demek istiyor. Yorumunuza katılıyorum.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün akıllı adamlar Amerika'da beyin göçü hep oraya gidiyor adamlar sistemi kurmuş Allah'tan başka kimse yıkamaz bunları
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    o aptallara zaten çin malı lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor