Ukrayna’ya 6,1 milyar euroluk dev yardım

Polonya ve İsveç tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen konferansta Ukrayna’ya yardım amacıyla 6,1 milyar euroluk bağış toplandı.

Ukrayna’ya 6,1 milyar euroluk dev yardım
Ukrayna’ya 6,1 milyar euroluk dev yardım
GİRİŞ 05.05.2022 18:30 GÜNCELLEME 05.05.2022 18:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Polonya ve İsveç tarafından düzenlenen konferansta Ukrayna’ya yardım amacıyla 6,1 milyar euroluk bağış toplandı. Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Ukrayna halkına, yerinden edilmiş insanlara AB Komisyonu olarak 200 milyon euro yardımda bulunuyoruz. Bundan dolayı mutluyuz. Elbette desteklerimiz devam edecek. Umarım diğer katılımcılar da Ukrayna için önemli yardımlar yaparlar. Bu paralar doğru kullanıldığı takdirde yeni reformlarla sadece Ukrayna’nın yeniden inşası sağlanmayacak ayrıca AB yolu da açılacak. Yaşa Ukrayna” dedi.



Konferansa bağlanan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, “Bu toplantılar Ukrayna, Avrupa ve dünyanın ortak bir zafer yolunda olduğunu kanıtlıyor. Ülkemiz daha iyi durumda. Kıtalar birleşti ve dünyadan milyonlarca insan tiranlığın kaybetmesi için bize destek veriyor” dedi.

“Ukrayna’ya yardım yapmazsak bunu kanımızla öderiz “

Slovakya Başbakanı Eduard Heger yaptığı konuşmada, “Ukrayna’ya yardım yapmazsak bunu kanımızla öderiz. Buna gerek kalmaması için Ukrayna’yı destekliyoruz. Demokratik dünyanın bunu anlaması gerçekten sevindirici. Ukrayna’ya silahlar, mühimmatlar ve insanı yardım ile yardım etmeye devam edeceğiz. Slovakya olarak Ukrayna’nın AB’ye hızlandırılmış üyeliğini de tam olarak destekliyoruz” dedi.

Konferansta, İsveç 21,7 milyon euro, Çekya 18 milyon euro, Finlandiya 18 milyon euro, Hırvatistan ve İzlanda 2 milyon euro, Gürcitan 7 milyon euro bağışladı.

YORUMLAR 7
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    işte bu gavurlari bi izleyin müslümanlığınzdan utanın elin gavuru naslda bir birine yardmcı oluyor biz müslüman diye geçinenler ise ancak birbirimizi yeriz
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru diyon. Özellikle arap ülkeleri. Savaş olduğunda hemen.kaçıyorlar avrupaya burda nargile içiyorlar hepsi. Özellikle suriye ürdün mısır iran lübnan bunlara kesinlikle güvenmeyin türkiyedede barındırmaz.bunları .kovun gitsin ülkelerini korusunlar. Ukrayna canıyla namusuyla savaşıyor. Helal olsun ukrayna halkına hic bir erkekleri avrupaya gelmedi. Savaşıyorlar toprakları için.
    Cevapla
  • vvvvv 1 yıl önce Şikayet Et
    gavuru gördünüz mü hemen nasıl bileştiler ukranya için biz müslümanlar ilk kıblemiz olan mescidi Aksa ya bile sahip çıkamadık biz Türk Kürt arap zaza alevi süni şii deyip birbirimizi yedik müslümanız diyemedik
    Cevapla
  • .... 1 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millet tek yürek oldu ama bir türlü Müslümanlara birleşemedi malesef. Kuranda Müslümanlar birbirlerine karşı şefkatli kafirlere karşı şiddetlidir diye anlatılır ama şu zamanda Müslüman Müslümana düşman kafire dost olmuş. Rabbim uyandırsın
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce seni uyarısında onlara şöyle ülkelerinde kalsınlar savaşsınlar kafirlere karşı. Hepsi almanya-da nargile içiyor . Çok istiyorsan onların yerine git filistini koru.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'ye Filistin'e ne zaman yardım edeceksiniz.
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bi kere namuslarıyla ülkelerinde kalsın topraklarını savunsunlar o zaman yardim olur . Senin dediklerin hepsi almanya-da nargile cafede tutukluyorlar. O kadar düşünüyorsan bir aylığını gönderde burda nargile içsinler. Ben almanya-da Hic biri ülkeleri için umrunda değiller hepsi kaçıp burda keyif catiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması