DSÖ'den 'gizemli hepatit' açıklaması

Gizemli hepatitin şimdiye kadar 348 kişiye bulaştığını belirten DSÖ, virüsün kaynağına dair en kuvvetli varsayım adenovirüsü işaret ettiğini açıklandı.

DSÖ'den 'gizemli hepatit' açıklaması
DSÖ'den 'gizemli hepatit' açıklaması
GİRİŞ 10.05.2022 20:24 GÜNCELLEME 10.05.2022 20:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere'de ortaya çıkan ve devamında çok sayıda ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün şimdiye kadar toplam 348 kişiye bulaştığını bildirdi.

DSÖ Küresel HIV, Hepatit ve Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Programı Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, Örgütün Cenevre merkezindeki basın toplantısında hepatit vakalarının güncel durumuna ilişkin soruyu cevapladı.

Örgütün üye ülkelerden gelen 348 hepatit vakayı doğruladığını belirten Easterbrook, 70 vakanın ise doğrulanma aşamasında olduğunu kaydetti.

EN KUVVETLİ İHTİMAL ADENOVİRÜS

Easterbrook, vakaların görüldüğü ülkelerde geçen hafta yapılan ek araştırmaların nedeni belirsiz hepatit virüsüne dair daha somut neticeler verdiğini belirterek "İngiltere başta olmak üzere vakaların görüldüğü ülkelerde virüsün genetiği ve enfekte olan çocukların bağışıklık tepkisi incelendi. An itibarıyla bu virüsün kaynağına dair en kuvvetli varsayım adenovirüsü işaret ediyor, fakat Kovid-19'un bu virüsteki muhtemel rolünü, vakaların Kovid-19 koenfeksiyonu veya geçmiş enfeksiyonlarla alakalı olup olmadığını da ciddi oranda dikkate alıyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 5
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki en güvenilmez kurum. Abd ve Çin in yeni oyuncağı.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine birşeyler çeviriyorsun DSÖ
    Cevapla
  • schwarz 1 yıl önce Şikayet Et
    korona virusü de asisi da zaten 4 virus parcacigindan labaratuvar da yapildi ilk asama biddi simdi ikinci asamaya gecilecek hapatit sonra hayvansal gribi yada virusü ve sivri sinek yolu ile bulasici öldürücü virus sonra cicek hastaligi taki bizi azaltana kadar
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz aşı kaynaklı çıkacaktır
    Cevapla
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman İngiltere'ye yaptırım. Seyahat yasağı gelmesi lazım. Testle girsinler tatile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı