DSÖ-Çin polemiği: Çin'i eleştiren DSÖ direktörünün sözleri anında sansürlendi

Çin'in sıfır vaka politikası kapsamında uygulamaya soktuğu katı uygulamaları eleştiren DSÖ Direktörü Ghebreyesus'un sözleri, Çin sosyal medya platformları Weebo ve WeChat'ten kaldırıldı.

DSÖ-Çin polemiği: Çin'i eleştiren DSÖ direktörünün sözleri anında sansürlendi
DSÖ-Çin polemiği: Çin'i eleştiren DSÖ direktörünün sözleri anında sansürlendi
GİRİŞ 11.05.2022 15:25 GÜNCELLEME 11.05.2022 15:25

Koronavirüsün ilk görüldü yer olan Çin’de hali hazırda yürürlükte olan ‘0 vaka’ politikası eleştirilerin odağı olmaya devam ediyor. Çin vatandaşları artık dayanılmaz hale gelen karantina önlemlerine isyan ederken son sözü Dünya Sağlık Örgütü’nün başı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus söyledi. Ghebreyesus’un açıklamasının ardından yaşananlarsa deyim yerindeyse dünyayı şaşkına çevirdi…

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, çok sayıda Çin şehrinde sıkı bir şekilde uygulanan tecridin artık işe yaramadığını ve bu politikanın değiştirilmesi gerektiğini açıkladı.

DSÖ başkanı, Xi Jinping'in “dinamik sıfır-Covid” elde etme taahhüdüne tepki olarak, Çin'in Covid virüsünü ortadan kaldırma çabasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

SÖZLERİ ENGELLENDİ

Ghebreyesus Çin'in sıfır toleranslı Covid-19 politikasının sürdürülebilir olmadığına ilişkin yorumları üzerine Birleşmiş Milletler’in Weibo gönderisi, yayınlandıktan kısa bir süre sonra bu sabah Çin sosyal medya platformundan kaldırıldı.

Bir başka Çinli sosyal medya platformu olan WeChat, Birleşmiş Milletler tarafından benzer bir gönderinin paylaşım işlevini devre dışı bıraktı.

Ghebreyesus’un açıklamaları, Birleşmiş Milletler tarafından sosyal medya hesaplarında Çince olarak yayınlanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…