Doktorlar hastane enkazından ilaç ve tıbbi malzeme topluyor

Ukrayna'nın Belarus sınırına en yakın şehirlerinden biri olan Çernigiv'de doktorlar, Rus güçleriyle Ukrayna güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle enkaza dönen hastanelerin yıkıntıları arasında ilaç ve tıbbi malzeme topluyor.

Doktorlar hastane enkazından ilaç ve tıbbi malzeme topluyor
Doktorlar hastane enkazından ilaç ve tıbbi malzeme topluyor
GİRİŞ 12.05.2022 13:07 GÜNCELLEME 12.05.2022 13:07

Ukrayna'nın Çernigiv kentinde sağlık hizmetlerinin aksamaması için ek binalarda tıbbi destek verilmeye başlandı.

Çernigiv Bölge Hastanesi Müdürü Dmitry Rudenko, poliklinik binasının önünde göz yaşlarını tutamadığı konuşmasında Rus güçlerinin aralıksız süren bombardımanı nedeniyle hastanelerindeki yıkımın boyutlarının çok büyük olduğunu belirterek ana binadan 44 hastayı genel durumlarının çok kötü olması nedeniyle tahliye edemediklerini ve tedavilerine yıkıntılar arasında devam ettiklerini söyledi.

Ağır hasarlı binada bulunan bazı hastaları zor şartlarda ameliyat ettiklerini hatta birkaç hamilenin de doğumunu gerçekleştirdiklerini vurgulayan hastane müdürü Rudenko, savaşın ardından her şeyi yeniden inşa etmeyi umduklarını sözlerine ekledi.

Tıbbi destek veren ekipten doktor Irina Nagornaya, Çernigiv Bölge Hastanesinde çalıştığını, yeterli tıbbi malzeme ve ilaçları olmadığı için hastalara yönelik gerekli tedavileri yapamadıklarını söyledi.

Acil bakım ile rutin tedavi için gerekli olan ultrason cihazları, rengenolojik ekipman ve ilaçlara ihtiyaç duyduklarını belirten Nagornaya, poliklinik bölümünde bombardımandan dolayı çok büyük bir yıkım olduğunu, bu nedenle ayakta tedavi ihtiyacı olan hastaları ek binaya yönlendirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Ukrayna ordusunun Çernigiv’de hakimiyeti tekrar ele geçirmesinin ardından hayat, yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Enkaz kaldırma ve hasar tespiti çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor