BM: Ebu Akile'nin öldürülmesi savaş suçu teşkil edebilir

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin görevi sırasında Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'yi başından vurarak öldürmesinin savaş suçu teşkil edebileceği belirtildi.

BM: Ebu Akile'nin öldürülmesi savaş suçu teşkil edebilir
BM: Ebu Akile'nin öldürülmesi savaş suçu teşkil edebilir
GİRİŞ 13.05.2022 20:58 GÜNCELLEME 13.05.2022 22:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları uzmanlarından Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesine ilişkin ortak yazılı açıklama yapıldı.

BM'DEN "SAVAŞ SUÇU" AÇIKLAMASI

Açıklamada , Ebu Akile'nin öldürülmesinin basın ve ifade özgürlüğüne saldırı olduğu belirtilerek, "Yetkili makamlar gazetecilere zarar vermekle değil, uluslararası insan hakları hukuku çerçevesinde gazetecileri korumakla görevlidir." ifadesi kullanıldı.

Ebu Akile'nin öldürülmesi kınandı. Ayrıca açıklama, "Gazeteci olarak sadece görevini yapmakta olan Ebu Akile'nin öldürülmesi savaş suçu teşkil edebilir." vurgusu yapıldı.

Bu cinayetin aynı zamanda basın ve ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğu altı çizilen açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarında gazetecilerin güvenli şekilde görev yapabilmesinin önemine işaret edildi.

"Ebu Akile'nin öldürülmesine ilişkin acil, bağımsız, tarafsız, etkili, etraflı ve şeffaf bir soruşturma talebinde bulunuyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, İsrail ve Filistinli yetkililerin de bu soruşturma sürecinde iş birliği içinde olması gerektiği kaydedildi.

ŞİRİN EBU AKİLE'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile (51), İsrail güçlerinin önceki gün işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını takip ettiği sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateşe maruz kalmıştı.

Görevini yaptığı sırada ve üzerinde "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle vurularak başından yaralanan Ebu Akile yaşamını yitirmişti.

Olayda Ebu Akile'nin yanında bulunan gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şamat oğlan israilin kulağını kim koparacak... beklemedeyiz...
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    kahr ol kahr olasn kafir israil abd ingiliz
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamas uyuyor mu ?!?
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Dünyada Yahudiler Olduğu Müddetçe HuzurOlmaz Doros Rojfilt Aileleri???
    Cevapla
  • Tehammül 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Aleyhine gazeteci yaygarası koparıp terör suçlu sözde gazetecileri savunan Ab. Abd vs nerdesiniz, İsrail bir gazeteciyi alenen vurdu hadi görelim hassasiyetinizi İsraile karşıda o kara yüreğinizi gösterin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor