Macron’dan BAE’ye taziye ziyareti

Dünya liderleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al-Nahyan’ın ölümüyle ilgili taziyelerini sunmak için Abu Dabi’ye gidiyor.

Macron’dan BAE’ye taziye ziyareti
Macron’dan BAE’ye taziye ziyareti
GİRİŞ 15.05.2022 16:48 GÜNCELLEME 15.05.2022 16:48

BAE’nin yeni Devlet Başkanı olarak seçilen Şeyh Muhammed bin Zayed Al-Nahyan, bugün ülkeyi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Macron dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Şeyh Halife’nin barış, açıklık ve diyalog değerleri nedeniyle herkes tarafından saygı gördüğünü belirterek, ülkenin yeni Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al-Nahyan ve BAE halkına tam destek sözü verdi.

Şeyh Halife’nin vefatının ardından başsağlığı dilemek için Abu Dabi’ye giden dünya liderleri arasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog yer alıyor.

Ürdün Kralı, Umman Sultanı, Tunus, Mısır ve Irak Cumhurbaşkanları başta olmak üzere çok sayıda dünya lideri başsağlığı dileklerinde bulundu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile telefonda görüşerek, Federal Yüksek Konseyi tarafından BAE Devlet Başkanı olarak seçimesi nedeniyle kendisini tebrik etti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, BAE’nin yeni Devlet Başkanı’nın vizyoner liderliğine övgüde bulundu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi