Katar Emiri Şeyh Temim'den, BAE'ye taziye ziyareti

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Emiri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatından dolayı yeni Emir Muhammed bin Zayid Al Nahyan'a taziye ziyaretinde bulunmak üzere Abu Dabi'ye gitti.

Katar Emiri Şeyh Temim'den, BAE'ye taziye ziyareti
Katar Emiri Şeyh Temim'den, BAE'ye taziye ziyareti
GİRİŞ 15.05.2022 21:31 GÜNCELLEME 15.05.2022 21:31

Katar Emirlik Divanından yapılan yazılı açıklamada, Şeyh Temim'in, başkent Abu Dabi'deki Devlet Başkanlığı Havalimanı'nda BAE'nin yeni Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'a taziyelerini ilettiği belirtildi.

Açıklamada, Şeyh Temim'in ayrıca yeni Devlet Başkanı olarak seçilmesinden dolayı Al Nahyan'ı tebrik ederek, ülkesine daha fazla ilerleme, gelişme ve refah dilediği kaydedildi. Açıklamada, ayrıca Katar Emiri Şeyh Temim'in taziyelerini ilettikten sonra BAE'den ayrıldığı aktarıldı.

BAE'nin 74 yaşındaki Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, 13 Mayıs'ta vefat etmişti. Muhammed Bin Zayid, devletin 7 emirliğinden oluştan BAE Yüksek Konseyi tarafından dün yeni Devlet Başkanı olarak belirlenmişti.

BAE Devlet Başkanı olarak 2004'te tahta çıkan Halife bin Zayid, 2014'te felç geçirmiş ve bu tarihten itibaren Devlet Başkanlığı rollerinde daha geride bir rol oynamıştı. Abisinin geçirdiği felcin ardından Muhammed bin Zayid ülke idaresinde fiili lider haline gelmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak