Almanya'dan itiraf: Mühimmatımız kalmadı, 20 milyar avro lazım!

Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ebehard Zorn, ordunun stoklarında çok az mühimmatın bulunduğunu ve mühimmat depolarını yeniden doldurmak için 20 milyar avroya ihtiyaç duyduklarını bildirdi.

Almanya'dan itiraf: Mühimmatımız kalmadı, 20 milyar avro lazım!
Almanya'dan itiraf: Mühimmatımız kalmadı, 20 milyar avro lazım!
GİRİŞ 16.05.2022 06:28 GÜNCELLEME 16.05.2022 06:56
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Zorn, Bild gazetesine verdiği röportajda, Almanya Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alfons Mais'in yaklaşık 3 ay önce "Kara Kuvvetleri az çok çıplak ayakta duruyor." şeklindeki ifadesinin hatırlatılması üzerine Alman ordusunun durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

"20 MİLYAR AVROYA İHTİYACIMIZ VAR"

General Mais'in birkaç yılda biriktirilen eksiklikleri kısa şekilde özetlediğini belirten Zorn, "Bir örnek şudur: Çok az mühimmatımız var, bu konuda katı tasarruf edildi. Şimdi sadece mühimmat depolarımızı doldurmak için yaklaşık 20 milyar avroya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ebehard Zorn

Zorn, geçmişte mühimmat ve yedek parçadan tasarruf ederek başka projelerinin finansmanının sağlandığını kaydetti.

Alman ordusunda Kovid-19 salgını nedeniyle ciddi eğitim açığının da olduğuna dikkati çeken Zorn, "Kovid-19 krizinde 2 yıl boyunca salgında yardımda bulunduk. Herkes bunu olağanüstü buldu ancak bu, özellikle kara kuvvetlerinde NATO yükümlülüklerinin dışında kalanlara sınırlı ölçüde eğitim verebilmemize yol açtı." değerlendirmesinde bulundu.

Zorn, bunun askerlerin taktik iş birliği konusunda yeterince eğitim alamadığı anlamına geldiğini vurgulayarak, "Bu açığı kapatmak 1,5 yıl alacak." dedi.

Alman ordusuna 100 milyar avroluk bir paket sağlanmasının planlandığının hatırlatılması üzerine Zorn, "Evet ancak bu miktar, tesadüfen ortaya çıkmadı. Seçimden sonra Alman ordusunun önemli NATO gereksinimlerini karşılamak için yatırım ve modernize ihtiyacını hesapladık. Bunun sonucu 100 milyar avro oldu." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ABD'nin sömürgesi. Japonya gibi 2. Dünya savaşında yenilmenin sonucu. Almanya bu kadar zengin çünkü askeri harcamaları çok düşük. Güçlü Ordu kurması yasak.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın nato kalkanı varken ne diye askerlik yapsınki Almanlar.Ülkelerinde Abd askeri üslerinin olması yeterli buluyor Almanlar.
    Cevapla
  • Vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç leopar tankı satarsınız olur biter... Nasıl olsa millet silah almak için kuyrukta...
    Cevapla
  • Gagagagagag 1 yıl önce Şikayet Et
    almanya ici 20 milyarpara deyilki
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Size havai fişek verelim ambargo yok iha, siha da veririz ama kullanamazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı