Irak’ta yaşanan yoğun kum fırtınası nedeniyle okullardaki eğitime 1 gün ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.

Başkent Bağdat olmak üzere diğer kentlerde de sabaha karşı başlayan yoğun kum fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Boğulma riski geçiren onlarca kişi hastanelere kaldırıldı.

Irak Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, ülke genelini kapsayan aşırı kum fırtınası nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

METEOROLOJİ'DEN ÇOK SAYIDA İLE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi ve Trakya'nın kuzeybatısı, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Bolu ve Ordu çevreleri, Doğu Anadolu'nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • muammer 17.05.2022 11:03
    barajdan dolayı
  • Kul insan 16.05.2022 16:17
    Amerika varlığı Irak'ın başına bela oldu. Amerika Irak'tan tıpkı Afganistan'da olduğu gibi Amerika kovulmalı. Her musibet bir ibret bir uyarı olabilir.
  • 5432 16.05.2022 14:01
    allah ıraka ve müslüman olsun olmasın dünya mazlumlarına yardım etsin amin
  • Tepki 16.05.2022 12:23
    Ne çok komşumuz varmış arkadaş,böyle komşular düşman başına..!