Rusya 'Baltık Denizi Birliği'nden çıkma kararı aldı

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olacağını açıklamasının ardından peş peşe açıklamalar yapan Rusya, Baltık Denizi Parlamenter Konferansı'ndan (CBSS) çıkma kararı aldığını duyurdu.

Rusya 'Baltık Denizi Birliği'nden çıkma kararı aldı
Rusya 'Baltık Denizi Birliği'nden çıkma kararı aldı
GİRİŞ 17.05.2022 14:04 GÜNCELLEME 17.05.2022 14:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, bugün parlamentonun alt kanadında yapılan oylamada Rusya'nın Baltık Denizi Parlamenter Konferansı'ndan çıkması yönünde karar alındığını açıkladı.

Baltık Denizi Parlamenter Konferansı'nın (CBSS) daimi üyelerinin Almanya, Danimarka, İzlanda, Letonya, Litvanya, Norveç, Polonya, Finlandiya, İsveç ve Estonya olduğunu belirten Volodin, Duma ile bu ülkelerin birçoğunun parlamentoları arasında hem Parlamenter Konferansı kapsamında hem de ikili düzeyde diyalog bulunmadığına dikkat çekti.

Parlamentolar arası ilişkilerin bozulmasındaki sorumluluğun Baltık Denizi Parlamenter Konferansı'nın temel ilkelerini çiğneyenlere ve onu Rusya'ya saldırmak için kullananlara ait olduğunu belirten Volodin, şöyle devam etti:

"Konferansın faaliyetleri, her zaman eşitlik temeline dayanıyor, kararlar oybirliğiyle alınıyordu. Fakat Konferans, fiili işbirliğini sonlandırdı ve üye ülkeler kendi vatandaşlarının çıkarlarını unuttu. Faydalı, çok uluslu diyalog formatı, Rusya karşıtı politika aracına dönüştü. Bu, Konferans kapsamında etkileşimi sürdürmeyi anlamsız hale getirdi."

DIŞİŞLERİ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise; "CBSS üyeliğimizin sona ermesi, Rusya'nın bölgedeki varlığını etkilemeyecek. Ülkemizi Baltık'tan çıkarmaya yönelik girişimler başarısızlığa mahkumdur. Sorumlu davranan partnerlerle çalışmaya, Baltık bölgesinin, ortak mülkümüzün geliştirilmesi için kilit meselelere yönelik etkinlikler düzenlemeye, çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, CBSS'deki mevcut durumun, kuruluşun temellerine zarar verenlerin vicdanına kalmış olduğu belirtildi.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya 2'ye bölünmüs durumda, bizim icin önemli olan hangi tarafts kalacagimiz,bize Kazik atan Batiylami yoksa bizim gelecegimiz olan doguylami kalkacagiz... bence Batidan ayrilip Yeni duzende doguda kalmak.. ticaret yapariz ama gelecegimiz icin dogru yol dogudur diye dusunuyorum cünkü Bati bizi yutar...
    Cevapla
  • alip 1 yıl önce Şikayet Et
    ya avrupa neden abd nin dümeninde geziyor? bütün çıkarları rusya ile bir arada yaşamak üzerine kurulu. abd binlerce km ötede maval okuyor. asıl saflık ab nin yaptığı.
    Cevapla
  • Halid Bin Velid 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, Baltık Denizi Parlamenter Konferansı'ndan (CBSS) çıkma kararı hatadır. Üst üste yanlış hamleler yapan Rusya'nın Türkiyeden yardım almak zorunda kalbilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'