ABD'den BAE'ye taziye için üst düzey ziyaret

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatından dolayı yeni Devlet Başkanı Al Nahyan'a taziye ziyaretinde bulunmak üzere Abu Dabi'ye gitti.

ABD'den BAE'ye taziye için üst düzey ziyaret
ABD'den BAE'ye taziye için üst düzey ziyaret
GİRİŞ 16.05.2022 20:21 GÜNCELLEME 16.05.2022 20:21

Söz konusu ziyaretinde ülkenin yeni Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'la bir araya gelen Harris, ABD Başkanı Joe Biden'ın ve Amerikan halkının taziyelerini iletti.

Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ı yeni görevinden dolayı tebrik eden Haris, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilere dikkati çekerek, bu ilişkilerin sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Harris'e, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da eşlik etti.

BAE'nin 74 yaşındaki Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, 13 Mayıs'ta vefat etmişti. Muhammed Bin Zayid, devletin 7 emirliğinden oluştan BAE Yüksek Konseyi tarafından dün yeni Devlet Başkanı olarak belirlenmişti.

BAE Devlet Başkanı olarak 2004'te tahta çıkan Halife bin Zayid, 2014'te felç geçirmiş ve bu tarihten itibaren Devlet Başkanlığı rollerinde daha geride bir rol oynamıştı. Abisinin geçirdiği felcin ardından Muhammed bin Zayid ülke idaresinde fiili lider haline gelmişti.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!