Biden'dan Somali kararı! Yeniden yüzlerce asker konuşlandırılacak

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'ın askerlerini büyük oranda çektiği Somali'ye yeniden yaklaşık yüzlerce asker konuşlandırılması için karar imzaladı.

Biden'dan Somali kararı! Yeniden yüzlerce asker konuşlandırılacak
Biden'dan Somali kararı! Yeniden yüzlerce asker konuşlandırılacak
GİRİŞ 16.05.2022 20:51 GÜNCELLEME 16.05.2022 20:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

New York Times gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Biden, Trump döneminde Amerikan askerlerinin büyük oranda çekildiği Somali için yeni bir adım attı.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) talebi üzerine Somali'de Özel Operasyonlar'a bağlı yaklaşık yüzlerce askerin görevlendirilmesi için gereken yetkiyi imzalayan Biden, söz konusu kararda terör örgütü Eş-Şebab'ın liderlerini de hedef aldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson da söz konusu adımı New York Times'a yaptığı açıklamada teyit ederek, böylece Eş-Şebab'a karşı daha etkili mücadele edilebileceğini kaydetti.

Trump döneminde 700 asker çekilmişti

Trump döneminde bölgeden yaklaşık 700 ABD askerinin çekildiğine işaret eden yetkililer, söz konusu kararla bölgeye yeniden 450 civarında asker konuşlandırılmasının planlandığını aktardı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyayı sömüren kan gözyaşı tecavüz ihanet silah denemeleri bombanın her türlüsünü insanlarda denemek girdiği ülkeleri açlığa sefalete sürükleyen Afganistan gibi ırak gibi suriye gibi libya say say bitmez hepside islam ülkeleri hangi ırktan olursa olsun KİMKİ KADINA ERKEĞE ÇOCUĞA EL UZATIRSA YERLERİ DÜNYADA DA AHİRETTE DE CEHENNEM
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi demokrasi gelecek kesin madenlere el koymak yeni maden kokusu aldi bize ile aralari biraz iyi olan yere usa hemen demokrasi getiriyor
    Cevapla
  • Realist 1 yıl önce Şikayet Et
    Somali'de daha çok bomba patlayacak demektir..darbe yapılacak demektir.. kaynakları somurelecek demektir.. yeni bir terör örgütü ismi duyarsanız kim yaptı diye merak etmeyin cevabı Amerika
    Cevapla
  • Özgür biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Mümkünse izin vermeyin kâfir ABD ye örgütleri kendiniz bitirin yoksa bunlar sizin petrol para yada neyiniz varsa cokecek
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki Somali daha akıllanmamış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi