Kraliçe Elizabeth tahttaki 70. yılını Platin Jübile'yle kutladı

Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70. yılı için düzenlenen Platin Jübile etkinliğine katıldı.

Kraliçe Elizabeth tahttaki 70. yılını Platin Jübile'yle kutladı
Kraliçe Elizabeth tahttaki 70. yılını Platin Jübile'yle kutladı
GİRİŞ 17.05.2022 16:48 GÜNCELLEME 18.05.2022 10:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70. yılı için düzenlenen Platin Jübile etkinliğine katıldı. Son dönemde sağlık sorunlarıyla kamuoyundan uzak kalan ve etkinlikte neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Kraliçe’ye eğlence dünyasından önemli isimler eşlik etti.

Amerikalı oyuncu Tom Cruise, Kraliçe için özel bir konuşma yaparken efsane oyuncu Helen Mirren, Kraliçe I. Elizabeth'i canlandırdığı bir performans sergiledi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, tahttaki 70. yılı nedeniyle gerçekleştirilen Platin Jübile etkinliğine katıldı. Sağlık sorunlarıyla bir süredir mücadele eden ve davetlere katılamayan 96 yaşındaki Kraliçe, keyifli görünüyordu.

EĞLENCE SEKTÖRÜNDEN İSİMLER KATILDI

Windsor Kalesi’nde düzenlenen etkinliğe elindeki bastonuyla katılan Kraliçe’ye İngiltere’den birçok önemli isim eşlik etti. İngiliz efsane oyuncu Helen Mirren ve Damian Lewis’ın yanı sıra Amerikalı oyuncu Tom Cruise da misafirler arasındaydı.

Platin Jübile kutlamaları kapsamında düzenlenen bu ilk etkinlikte, Kraliçe’nin neşeli tavırları dikkat çekti.

GELECEĞİ KESİNLEŞMEMİŞTİ

Sağlık sorunları gerekçesiyle parlamentoda açılış konuşmasını yapamayan ve üç gün sonra Windsor’daki at gösterisine katılan Kraliçe’nin bu etkinliğe katılıp katılmayacağı son dakikaya kadar kesinleşmemişti.

Etkinliğe kraliyet aracıyla varan ve 5 binden fazla insanın tezahüratıyla karşılanan Kraliçe’ye en genç oğlu Prens Edward eşlik etti.

Enes Taha Ersen Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Enes Taha Ersen
YORUMLAR 2
  • .... 1 yıl önce Şikayet Et
    Jübileyi yapmış o zaman :)
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala dünya patronu biziz diyen britanya krallığı dumbuk bir kutlama eglencesinde pes yani.siz altınıza çoktan yapmışsınız hödük ler. Aci söyledim ama gerçek Bu çin geliyo ulan Çin. Hay size ne deyim DALToNlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi