ABD'nin yeşil ışık yakması sonrası 7 lobi birden Türkiye'ye karşı ayaklandı!

ABD'nin Anka'nın F-16 talebine yeşil ışık yakması Türkiye karşıtı lobileri ayağa kaldırdı. Türkiye'ye F-16 satışının durdurulması için 7 lobi birden harekete geçti.

GİRİŞ 18.05.2022 12:06 GÜNCELLEME 18.05.2022 12:15
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Türkiye, ABD'den 40 adet F-16 ve yaklaşık 80 modernizasyon kiti almak için başvurusunu yapmıştı.

ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, F-16 satışı konusunda Kongre'ye ön bilgilendirme yaptı.

ABD'DEKİ LOBİLERİN F-16 RAHATSIZLIĞI

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Kongre'den Türkiye'nin F-16 savaş uçağı filosu için gelişmiş silah ve diğer teçhizatların satışına onay verilmesi istendi.

Bunun üzerine ABD'de faaliyet yürüten ve aralarında Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin de (ANCA) bulunduğu 7 lobi, F-16 satışına karşı itirazını dile getirdi.

"F-16 TALEBİNİ REDDEDİN"

Senato, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komiteleri ve Silahlı Hizmetler Komitelerinin liderlerinden, Biden yönetiminin Türkiye'ye 40 F-16 avcı uçağı ve modernizasyon kitlerini satma talebini reddetmeleri istendi.

"ABD ÇIKARLARINI VE AMERİKA DEĞERLERİNİ BALTALAYACAK"

Yapılan çağrıda, "Bu silah sistemlerinin ABD çıkarlarını ve Amerikan değerlerini baltalayacak şekilde konuşlandırılacağı" savunuldu.

"Ankara'ya yapılacak herhangi bir Amerikan silah satışının, dar bir şekilde tanımlanmış yasal koşullarla ve iki taraflı olarak kabul edilen kısıtlamalarla gerçekleştirilmesini istiyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sıkın dişinizi kendi uçaklarımızı üretip kullanalım.F35 ler için verilen parayı TFX uçaklarımızın ARGE giderlerine harcayın.Kasaba minnet etmeyin.
    Cevapla
  • faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    gardaş paramız gitti ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almayın şunların uçaklarını SİHA'ları ve Muis onların takalarından daha iyi
    Cevapla
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kefereler midemi bulandırıyor, omurgasız mahluklar! Zehirli deniz anaları bile bunlardan daha şerefli.
    Cevapla
  • Khan 1 yıl önce Şikayet Et
    İ phone alın o paraya daha değerli, uçak yapmak zor iş, biz daha tankı bitiremedik, ki savaş uçağı zor, motoru, İngilizlerden istiyorlar...
    Cevapla
  • Dursun Ali Türköz 1 yıl önce Şikayet Et
    Biliyormuş gibi konuşma . F35 sadece ABD mi yapıyor . Onlarca parçasını Türkiye yapıyordu . Her ülke birbirinden teknoloji alır
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Oliver Kaan! Mahallenin akıllısı diye büyütmüşler ama gerçek o değil aklın yok fikrin var misali salla. Dünyada japonya hariç herkez birilerinden birşey alıyor boş boş yazı yazmayı bırak türkülere güven Kaan Oliver
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun Reis ile alakasi yok adamlarin Projesi ortada büyük Kürdistan kurmak ister Erdogan olsun ister baskasi Türkiyeye zaten saldiracak ve bölmeye calisacaklar S400 rahatsizliklari bundan korkuyorlar ucaklari vurulur diye bizede ucak vermiyorlar bu sunu gösteriyor zaten Karadan YPG PKK ve Pesmerge saldiracak Havadan Amerika ve Yunanistan saldiracak Türkiyenin TSK ve Pakistan ordusunu yanina almali büyük savas cikacak er yada gec Türkiyenin Cin ile antlasmali 10 Milyon Uygur var hepsini alsin Türkiye Suriyenin kuzeyine yerlestirsin ve bunlardan 500 bin kisilik bir ordu kursun orada YPG ile dogrudan savasacak zaten Cin zulüm ediyor adamlara
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu siz ne kullanıyorsunuz Uygur türkülerini abd yönetiyor siz daha bunu göremiyorsanız vay halimize mahallenin akıllıları. Sizin gibileri devlet dinlese 17.devletin yerine 18.devlet kurulur bıktık sizin gibilerden iyi araştırın boş konuşmayın Uygur türküleri başkanı türkiyeye geldiğinde önçe meral akşenerle görüşüyor neden acabaaaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu