Almanya'da kedilere sokağa çıkma yasağı

Almanya'nın güneybatısındaki Walldorf kasabasında, nadir kuşları korumak için kedilerin dışarı çıkması 3 ay boyunca yasaklandı.

Almanya'da kedilere sokağa çıkma yasağı
Almanya'da kedilere sokağa çıkma yasağı
GİRİŞ 18.05.2022 15:36 GÜNCELLEME 18.05.2022 15:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya'da yetkililer, nadir görülen tepeli tarla kuşunu üreme mevsimi boyunca korumak için kedi sahiplerine kedilerini ağustos sonuna kadar evde tutmaları kararı aldı.

Karar, yuvasını yerde yapan ve bu nedenle kediler için kolay bir av haline gelen tepeli tarla kuşunu korumaya yardımcı olmak için tasarlandı.

Kasabanın güney kesimindeki tüm kediler için geçerli olan ve 3 yıl boyunca tekrarlanacak kararın evcil hayvan sahiplerini sıkıntıya soktuğu ifade ediliyor.

Yerel hayvan koruma derneği başkanının, karara itiraz etmek için yasal adımlar atmayı planladığı belirtildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede belediyecilik anlayisi yokki.sokaklar kedi kayniyor köpek kayniyor.devlet destek veriyor barinak yapilsin diye nerdeeeee belediyeler kendi havasinda.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim oturduğumuz mahalle kediden geçilmiyor güya belediye bu dişi kedileri kısırlaştırıcaktı .Kediler doğuruyor burda köpekler yavru kedileri parçalıyor .Kediler burda aç önceden kuş güvercin fare yakalayıp yiyorlardı onlarda kalmadı çünkü otuz kırk tane kedi var yetermi birde kuş kalmadığı için kenelerde çoğaldı eve ilk defa keneli geldi bulup keneyi öldürmeseydim belki bize saplanacakti.Artık şu kedilere bir çözüm bulun
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar gerideyiz ki haketen çok berbat durumdayız. Hergün köpek yaralanması var bu ülkede. Yaban hayatı neredeyse bitti. . adamlar kuşa bile saygılı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi