Bulgaristan'dan Türkiye'ye teşekkür

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, "Dost, zor günde belli olur. Azerbaycan doğal gazının aktarımı konusunda yardım eden Türkiye Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye teşekkür
Bulgaristan'dan Türkiye'ye teşekkür
GİRİŞ 20.05.2022 16:40 GÜNCELLEME 20.05.2022 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnovasyon ve Kalkınma Bakanı Daniel Lorer ile başkent Sofya'da Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odasının (BULTİŞAD) yeni ofisini ziyaret ederek ülkede faaliyet gösteren Türk iş insanlarıyla bir araya gelen Petkov, burada yaptığı konuşmada, Bulgaristan-Türkiye iş ilişkilerinin iyi seyrinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Dost, zor günde belli olur. (Geçen hafta) Azerbaycan doğal gazının aktarımı konusunda yardım eden Türkiye Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Umarım, BULTİŞAD'ın sunduğu bu platform bazında ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha da yüksek zirvelere taşırız. Hükümetimiz, yolsuzluklara sıfır tolerans göstererek yasaların üstün tutulduğu, şeffaf ve demokratik bir çalışma ortamında iş insanlarınızın rahat çalışmalarını sağlayacak." dedi.

Bulgaristan İnovasyon ve Kalkınma Bakanı Daniel Lorer de hükümetin çabaları sayesinde ülkenin ekonomisinin "gelişim hızında 6. vitese geçerek" yılın ilk üç ayında yüzde 4,5 büyüme kaydettiğini söyledi.

Lorer, "Küresel Kovid-19 salgını, global enflasyon ve Avrupa'da patlak veren savaş tempomuzu azalttı ancak bu kalkınmanın önemli bir faktörü, komşularımız ve özellikle aralarında en büyük ekonomiye sahip Türkiye Cumhuriyeti ile olan dostane ilişkilerimizdir." diye konuştu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • nail erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    sizi avrupanın zulmünden fatih kurtardı bugününüzü osmanlıya borçlusunuz Türler zorda kalana yardım eder kadına çocuğa aman diyene dokunmaz savaşda düşmanlada onurla namusla savaşır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam