İran ile Umman arasında 12 anlaşma imzalandı

İran ile Umman arasında, petrol ve doğal gaz alanlarında iş birliğini içeren 12 anlaşma imzalandı.

İran ile Umman arasında 12 anlaşma imzalandı
İran ile Umman arasında 12 anlaşma imzalandı
GİRİŞ 23.05.2022 23:47 GÜNCELLEME 23.05.2022 23:47

Umman resmi ajansı ONA'da yer alan habere göre, Umman'a resmi ziyarette bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile görüştü.

Başkent Muskat'taki El-Alem Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, İran ile Umman arasında çeşitli alanlardaki ilişkiler ele alındı.

Görüşmenin ardından iki ülke arasında "8 alanda mutabakat zaptı ve 4 iş birliği anlaşması" imzalandığı, petrol, doğal gaz ve ulaştırma alanlarında da iş birliği anlaşmalarının yapıldığı ifade edildi.

Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi de ilerleyen günlerde İran ile "başka bir dizi mutabakat zaptı ve iş birliği anlaşmaları yapılacağını" açıkladı.

Şubat ayında Katar'ı ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı Reisi, Körfez bölgesindeki ikinci ziyaretini Umman'a gerçekleştiriyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”