Türkiye Maarif Vakfı Tunus’ta 'Geleneksel Kıyafet Günü' etkinliği düzenledi

Türkiye Maarif Vakfının (TMV), Tunus’ta düzenlediği Geleneksel Kıyafet Günü etkinliğine 15 ülke katılım sağladı.

Türkiye Maarif Vakfı Tunus’ta 'Geleneksel Kıyafet Günü' etkinliği düzenledi
Türkiye Maarif Vakfı Tunus’ta 'Geleneksel Kıyafet Günü' etkinliği düzenledi
GİRİŞ 24.05.2022 02:25 GÜNCELLEME 24.05.2022 02:26

Başkent Tunus’taki Tunus Uluslararası Maarif Okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe kendi ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini giyerek katılan öğrenci ve veliler, ülkelerine özgü yemekleri misafirlerle paylaştı.

Farklı ülkelere ait tatların ve hediyelik eşyaların ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu etkinlikte; Türkiye, Tunus, Libya, Cezayir, Endonezya, Filistin, Lübnan, Suriye, Irak, Ürdün, Umman, Yemen, Sudan, Nijerya ve Küba olmak üzere 15 ülke temsil edildi.

Etkinliğe ilişkin AA muhabirine bilgi veren Uluslararası Maarif Okulu Müdürü Hilmi Dönmez, Geleneksel Kıyafet Günü’nü her yıl düzenledikleri etkinlikler ile kutladıklarını aktardı.

Birçok ülkeden katılım sağlandığı için mutlu olduklarını dile getiren Dönmez, "Okulumuzun vazgeçilmez etkinliklerinden olan Geleneksel Kıyafet Günü kutlaması, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile kaynaşmak ve yeni kültürleri tanımak için iyi bir fırsat." dedi.

Müdür Yardımcısı Rahma el-Haşimi ise kültürel farklılıkların birbiriyle kaynaşması ve farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladıkları Geleneksel Kıyafet Günü etkinliğinin her yıl düzenlenmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Tunus'ta 2017'den bu yana faaliyet gösteren Tunus Uluslararası Maarif Okullarında, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veriliyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?