Ghebreyesus ikinci kez DSÖ Genel Direktörü oldu

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) görevdeki Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün 75. Dünya Sağlık Asamblesi'nde (DSA) ikinci kez Genel Direktör olarak seçildi.

Ghebreyesus ikinci kez DSÖ Genel Direktörü oldu
Ghebreyesus ikinci kez DSÖ Genel Direktörü oldu
GİRİŞ 24.05.2022 21:40 GÜNCELLEME 24.05.2022 21:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 75. Dünya Sağlık Asamblesi'nde (DSA), DSÖ’nün görevdeki Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ikinci kez Genel Direktör olarak seçildi. Bu yıl tek aday olan Ghebreyesus, 2017 Mayıs ayında düzenlenen 70’inci DSA’da göreve seçilmişti.

Ghebreyesus, yeniden seçilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, DSÖ ailesini sıkı çalışmaları için takdir ederek, DSÖ üye ülkelerine kendisine olan güvenleri için teşekkür etti. Ghebreyesus, DSÖ’nün önceliklerinin sağlığın teşviki ve geliştirilmesi, birinci basamak sağlık hizmetleri, acil durumlara hazırlık ve müdahale ile bilim, inovasyon ve dijitalleşme olduğunu aktardı.

Ghebreyesus’un 16 Ağustos 2022'de başlayacak olan ikinci dönemi, 15 Ağustos 2027'de sona erecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Sade 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın adı "geberesice" diye mi okunuyor?
    Cevapla
  • Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu piyon yine ortalığı ayağa kaldıracak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü