Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Filistin meselesi ve bölgedeki güncel gelişmeleri ele aldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
GİRİŞ 24.05.2022 21:46 GÜNCELLEME 24.05.2022 21:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin temasları kapsamında Ramallah'a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

Görüşmede Filistin meselesi ile bölgedeki güncel gelişmeler değerlendirildi.

Abbas’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistinli lideri Türkiye'ye davet etti.

İş birliğini geliştirecek 9 anlaşmaya imza atıldı

Bakan Çavuşoğlu, Ramallah ziyaretinde Abbas ile görüşmesi öncesinde Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki ile bir araya geldi. İki bakan, daha sonra Türkiye-Filistin Ortak Komitesi 2'nci toplantısına katıldı.

Toplantının ardından iki ülke arasında iş birliğini geliştirecek 9 anlaşmaya imza atıldı.

Türkiye'de tüm kesimlerin Filistin meselesine hassasiyetinin yüksek olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, Filistin davasını savunmada en önde olmuştur. Mecliste en son yine bu konuda bilgi verirken gördüm ki bu partiler üstü bir mesele. Bağımsız ve egemen bir devlete sahip olma mücadelesinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Çavuşoğlu İsrail'de temaslarda bulunacak

Bakan Çavuşoğlu yarın İsrail'de temaslarda bulunacak.

İsrail'de Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ikili ve heyetler arası yapılacak görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konuların ele alınması planlanıyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Özel biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut Abbas PKK nin Filistin temsilcisi karektersiz biri Filistinli gozuktugune bakmayın Türkiye Suriye de operasyon yapicak dedi ilk kardi çıkan bu şeytan oldu tek iyi yanı Filistin ki kardeşlerimizin başında hain it. Belki de İsrail ajanı.
    Cevapla
  • ameleforce 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Çavuşoğlu,bu hain herifle ne görüştün bilmiyorum ama senin gibi bir adam bu hainin herifin o görüşmede yüzüne tükürmüştür inşaallah diye ümit ediyorum...
    Cevapla
  • Quick Dealer 1 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde Filistini nasıl sattığımızın detaylarını anlatmıştır Abbas'a...
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistini türkiyeye bağlamak çok mu zor? ben cumhurbaşkanı olsaydım ne yapıp eder filistin ve mescidi aksayı türkiyeye bağlardım
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden Filistin bayrağının yanında büyük türk bayrağı yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü