Zelenskiy: 22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu belirterek, “22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor” dedi.

Zelenskiy: 22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor
Zelenskiy: 22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor
GİRİŞ 27.05.2022 21:24 GÜNCELLEME 27.05.2022 21:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ülkede ihracatı yapılamayan tahıllar hakkında açıklamada bulundu. Zelenskiy, Rusya'nın ülkenin Karadeniz ve Azak Denizi üzerinden ana ihracat yollarını kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna'nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu belirterek, durumu küresel gıda güvenliği için potansiyel bir "felaket" olarak nitelendirdi.

Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamasında, “Bugün 22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor. Onları ihtiyaç duyulan uluslararası pazarlara tedarik edemeyiz" dedi. Zelenskiy ayrıca açıklamasında, “Kıtlık tek başına gelmez, ona her zaman durumu daha da kötüleştiren, insanların hayatlarını mahveden ve insanlar için güvensiz koşullar oluşturan siyasi bir kaos eşlik eder. Temmuz ayında, birçok ülke geçen yılki hasat stoklarını tükettiğinde, felaketin büyüklüğünü anlayacak” ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük resmi kaçırmayın.. Ukrayna yı bırakın, başka çıkışı yok. Olaya Rusya-Ukrayna olarak BAKMAYIN; olay KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI olarak bakın. Yapılacak toplantı ile birliğe Mısır gibi LEVANT bölgesi ülkelerini ve Körfez bölgesi ülkelerini (Pakistan dahil) dahil edilmeli. Ve KEİ bölgesinde Yabancı savaş gemilerinin Deniz Tanker ve SİLO gemilerine refakati konusunda prensip bir karar alınmalı. Süreci maniple etmek isteyen ülke malum. Gürcistan ve Bulgaristan da sınır kapılarında oluşan TIR kuyrukları da çözüme kavuşacaktır.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olacak... Bulgaristan ve Gürcistan aldıkları talimat ile SINIR KAPILARINDA TIR kuyrukları oluşturdular...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın piyonu olmuş,
    Cevapla
  • Arif olan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rezil kepaze herif. Vatanını milletini amerikaya peşkeş çekti. Sırf ABD istedi diye kendi milletini katledecek herseyi yaptı.
    Cevapla
  • Elaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Abd nede Rusya kaybetmiyor. Senin gibi Şarlatanların masum halkları kaybediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!