Fransa Dışişleri Bakanı Colonna ve Irak Petrol Bakanı İsmail, Paris'te bir araya geldi

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ve Irak Petrol Bakanı İhsan Abdul-Jabbar İsmail, Fransa ve Irak arasında enerji alanında iş birliğinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna ve Irak Petrol Bakanı İsmail, Paris'te bir araya geldi
Fransa Dışişleri Bakanı Colonna ve Irak Petrol Bakanı İsmail, Paris'te bir araya geldi
GİRİŞ 27.05.2022 21:46 GÜNCELLEME 27.05.2022 21:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Colonna ve İsmail, başkent Paris'te yaptığı görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşının, küresel enerji piyasa ve arzı üzerindeki sonuçlarını ele aldı.

İki bakan, Fransa ve Irak arasında enerji alanında iş birliğinin güçlendirilmesinin önemine işaret etti. Colonna, Fransa'nın, bölge istikrarı için aktif bir rol oynayabilen, istikrarlı, egemen ve müreffeh bir Irak istediğini belirtti. Bakan Colonna, Fransa'nın Musul'a yakın zamanda bir başkonsolosluk açacağını söyledi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • ahhhh ah 1 yıl önce Şikayet Et
    dibimizdeki ırakın petrolünü biz çıkartalım hiç değilse bunu fransızlara yedirmeseydik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi