Aralarında Türk vatandaşı da var: Aliyev 168 kişiyi affetti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bağımsızlığın 104. yılı dolayısıyla 168 mahkumu affetti. Öte yandan Resul Kondakçı adlı bir Türk vatandaşının da affedilenler arasında bulunduğu ifade edildi.

Aralarında Türk vatandaşı da var: Aliyev 168 kişiyi affetti
Aralarında Türk vatandaşı da var: Aliyev 168 kişiyi affetti
GİRİŞ 28.05.2022 09:58 GÜNCELLEME 28.05.2022 11:16
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yayımladığı genelgede, bazı mahkumların, mahkumların ailelerinin, baş kamu denetimcisinin ve çeşitli insan hakları örgütlerinin kendisine yaptığı başvurularının değerlendirildiğini belirtti.

Aliyev, mahkumların kişiliklerini, ailevi ve sağlık durumlarını, mahkumluk süresindeki hal ve davranışlarını göz önünde bulundurarak af kararı imzaladığını bildirdi.

168 mahkumun affedilenler listesine alındığı genelgeye göre, 36 mahkumun da kalan ceza süresi yarıya indirildi.

Öte yandan Resul Kondakçı adlı bir Türk vatandaşının da affedilenler arasında bulunduğu ve genelgede ismi geçen mahkumların kısa sürede salıverileceği açıklandı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • Bakü 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar büyük geliri var ülkenin halkı 300 manata çalışıyor sefilleri oynuyorlar 3 milyonu Rusya'da çalışıyor ülkede keyfi hareketler var kolluk kuvvetleride rüşvetsiz hiç bir şey dönmüyor ülkede gazilere verilen aylıkların üzerine çöküyorlar bunlarla ugraşmıyor 168 kişiyi serbest bıraktı vay ne
    Cevapla
  • Aynur 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni seviyorum
    Cevapla
  • Ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    Kral ya
    Cevapla
  • gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    affettiklerinin tüm günahlarını aldın başkan hem sen müştekilere sordunmu?
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Affetmek kolay. Sonrası? Esas affetmeyi mağdur taraf ile istişare ederek yapmalı. Mağdur taraf nefsi davranırsa sıkıntı olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Süleyman Soylu sessizliğini bozdu! 3 isme tepki gösterdi