Kudüste 'Bayrak Yürüyüşü' provokasyonu

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 2 bine yakın fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail polisinin koruduğu gruba Filistinliler tepki gösterdi. Polis, Kıble Mescidi'ndeki Filistinlilere plastik mermi ile saldırdı.

Kudüste 'Bayrak Yürüyüşü' provokasyonu
Kudüste 'Bayrak Yürüyüşü' provokasyonu
GİRİŞ 29.05.2022 13:44 GÜNCELLEME 29.05.2022 13:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fanatik Yahudiler bir kez daha Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail polisi, aralarında aşırı sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir'in de bulunduğu grubun etrafında koruma çemberi oluşturdu.

Bazı Yahudiler caminin avlusunda İsrail bayrağı açarak taşkınlık yaptı. Filistinliler ise tekbir getirerek ve sloganlar atarak baskına tepki gösterdi.

İsrail polisi ile Filistinliler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis, Kıble Mescidi'nin içerisindeki Filistinlilere plastik mermi ile saldırdı, kapıları zincirledi.

KUTSAL YERLERE SAYGISIZLIK

Yaşlı bir Filistinli kadının İsrail polisine bastonu ile tepki gösterdiği anlar kameraya yansıdı.

Filistin yönetiminden baskınlara izin veren İsrail'e tepki geldi. Devlet başkanlığından yapılan açıklamada İsrail'in "yerleşimcilerin kutsal yerlere saygısızlık etmesine" izin vererek "ateşle oynadığı" ifade edildi.

"İsrail uluslararası hukuku hiçe sayıyor ve kendisini hukukun üstünde görüyor" denildi.

NETANYAHU DA KATILDI

Kudüs'te bugün fanatik Yahudilerin provokatif "Bayrak Yürüyüşü" düzenlemesi de bekleniyor.

Yürüyüş öncesi bazı gruplar işgal altındaki Doğu Kudüs'te toplanarak provokasyonlara başladı. Onlara destek veren İsrail muhalefet lideri Benyamin Netanyahu da 'Ağlama Duvarı' olarak da bilinen Mescidi Aksa'nın Burak Duvarı'na gitti.

Fanatik Yahudiler 1967'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesi dolayısıyla, her yıl mayıs ayında provokatif "Bayrak Yürüyüşü" düzenliyor.

 

KAYNAK: AA
Enes Taha Ersen Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Enes Taha Ersen
YORUMLAR 2
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kudus sadece filistinlilerin mi sadece onlar mücadele ediyor
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim. Mescidi Aksa , küdüs müslümanların şerefidir, Namusudur ve sıradan bir konu asla değildir. Evlatlarımıza mescidi aksa bilincini vermek her Müslümanın. Asli görevidir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar