Ultra Ortadoks hahamdan Yahudilere provokatif "yürüyüş" tepkisi

Ultra Ortodoks haham Gershon Edelstein, fanatik Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenlediği provokatif "bayrak yürüyüşü"ne tepki gösterdi.

Ultra Ortadoks hahamdan Yahudilere provokatif "yürüyüş" tepkisi
Ultra Ortadoks hahamdan Yahudilere provokatif "yürüyüş" tepkisi
GİRİŞ 29.05.2022 20:32 GÜNCELLEME 29.05.2022 20:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Times of Israel gazetesinin haberine göre, Ultra Ortodoks Yahudilerin önde gelen din adamlarından Edelstein, yürüyüşü "gereksiz ve tehlikeli" olarak nitelendirdi.

Edelstein, Degel HaTorah Partisinden (Tevrat Sancağı) 4 Haredi milletvekiliyle yaptığı görüşmede, "Bunun gereksiz ve tehlikeli olduğunu anlamıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya gitmekten kaçınmaları gerektiğini belirten Edelstein, "bayrak yürüyüşü" benzeri ziyaretlerin provokasyon olduğunu vurguladı.

FANATİK YAHUDİLERİN PROVOKATİF "BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ"

İsrail polisi, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Doğu Kudüs'te bugün düzenleyeceği "bayrak yürüyüşü" öncesinde sabahın ilk saatlerinden itibaren, Eski Şehir bölgesi ve çevresindeki varlığını artırmıştı.

Sabah namazının ardından Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, içeridekilere müdahale etmişti. Bir grup Filistinli, baskın sırasında Kıble Mescidi'ne sığınmıştı.

İsrail polisi, bazı gruplara kauçuk kaplı mermiyle müdahale etmiş ve Kıble Mescidi'nin kapılarını demir zincirlerle kapatmıştı.

Filistinlilere karşı provokatif söylemi ve eylemleriyle tanınan İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben-Gvir de sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin, Doğu Kudüs'teki Eski Şehir ve çevresinde Filistinlilere yönelik saldırıları sonucu 40 kişi yaralandı 15'i hastanede tedavi altına alındı.

İsrail güçleri, bugün erken saatlerden itibaren Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa ve çevresinde en az 22 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre yaklaşık 25 bin Yahudi yerleşimci bu yıl "bayrak yürüyüşüne" katıldı.

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimciler, 1967'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesi dolayısıyla her yıl mayıs ayında provokatif "bayrak yürüyüşü" düzenliyor.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 1
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürüyün bakalım , müslümanlar gerçek müslüman olana kadar yürüyün. Sonra yürüyemeyeceksiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!