Toronto'da son 78 yılın sıcaklık rekoru kırıldı

Kanada'nın Ontario eyaletindeki Toronto kentinde ölçülen 32.1 derece sıcaklık ile 78 yılın sıcaklık rekoru kırıldı.

Toronto'da son 78 yılın sıcaklık rekoru kırıldı
Toronto'da son 78 yılın sıcaklık rekoru kırıldı
GİRİŞ 01.06.2022 11:01 GÜNCELLEME 01.06.2022 11:01

Sıcak hava dalgasının etkili olduğu Kanada'daki Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı’nda termometreler 32.1 dereceyi gösterdi. Yüksek nem ile birlikte hava sıcaklığı 36 derece hissedildi.

Yüksek sıcaklıkların özellikle yaşlılar, kronik hastalığı bulunanlar ve çocuklar için risk oluşturduğunu belirten Environment Canada, "Sıcak ve nemli hava, kötüleşen hava kalitesine neden olabilir ve Hava Kalitesi Sağlık İndeksi yüksek risk kategorisine ulaşabilir" açıklamasında bulundu. Sıcak ve nemli havanın bugün de kentte etkili olması bekleniyor.

Environment Canada, pazar günü yayınladığı özel bir hava durumu bildirisi ile halkı yüksek sıcaklıklara karşı uyarmıştı. Ülkede 1944 yılında kaydedilen 31.1 derece sıcaklık ile rekor kırılmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık