İHH, Suriye'nin kuzeyinde briket evler çevresine cami inşa etti

Suriye'nin kuzeyinde sivillerin yoğun olarak yaşadığı Azez ilçesinin güneyindeki Akterin beldesinde bulunan briket evler çevresine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan cami ibadete açıldı.

İHH, Suriye'nin kuzeyinde briket evler çevresine cami inşa etti
İHH, Suriye'nin kuzeyinde briket evler çevresine cami inşa etti
GİRİŞ 02.06.2022 03:18 GÜNCELLEME 02.06.2022 03:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'nin birçok noktasında insani yardım çalışmaları yürüten İHH, Türkiye-Suriye sınırında terörden temizlenen bölgelerde Müslümanlar için cami ve medrese inşa etmeyi sürdürüyor.

Vakfın Akterin beldesinde hayırseverlerin yardımıyla üstlendiği Cihangir Camisi'nin açılış töreninde dualar okundu, kurban ve kurdele kesildi.

Beldedeki briket evler çevresine yapılan cami açılışına bölge halkının ileri gelenleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Cesars 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilerin hangisi camiye gidiyor
    Cevapla
  • RECEP ALTIN 1 yıl önce Şikayet Et
    bırak bu işleri. önce kendi kapını temizle türkiyede 5 vakit namaz kılma oranı yüzde 23...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!